-

V. B.

Màrius Serra i Vicenç Pagès, talent literari català a Robafaves

Els dos autors protagonitzen aquest divendres una nova cita del cicle 'Nous narradors contemporanis'

El cicle Nous Narradors Contemporanis encara la seva recta final. Aquest dimecres tindrà lloc la penúltima cita amb un nou tàndem d’escriptors catalans. Un d’especialment conegut, Màrius Serra, acompanyat d’un nom potser menys popular però cada dia en boca de més aficionats a la literatura, Vicenç Pagès Jordà. Els dos autors seran aquest divendres, dia 2, a la llibreria Robafaves per dialogar sobre les seves creacions literàries i per llegir textos inèdits.

Màrius Serra personalitza la figura d’autor mediàtic. Escriptor, traductor, periodista, autor de mots encreuats i “ludolinguïsta” (faceta que recull l’estudi i elaboració d’enigmes i de jocs de paraules), col·labora habitualment amb mitjans com La Vanguardia, Avui o Catalunya Ràdio, i també és un popular conferenciant. Aquest caràcter polifacètic fa que sovint se li perdi la pista a la seva carrera literària, motiu que el porta en aquesta ocasió a Mataró. Una obra en la qual destaquen novel•les com Mon Oncle, el llibre de relats La Vida normal, l’assaig Verbàlia (Premi Crítica Serra d’Or 2001) o títols com Farsa, que es va endur el Premi Ramon Llull. Un dels seus darrers treballs, Quiet, és un emotiu retrat del seu fill discapacitat a causa d’una greu encefalopatia. Una malaltia que li va acabar provocant la mort un any després de la publicació del llibre.  D’altra banda, Serra també ha exercit de traductor d’autors com Tom Sharpe o Tom Stoppard.

Vicenç Pagès Jordà no és tan amic dels mitjans, però aquests es fan cada cop més ressò d’aquest autor nascut a Figueres l’any 1963. La seva trajectòria literària va arrencar a cavall dels anys 80 i 90, tot i que no va ser fins l’any 1997 que es va donar a conèixer a un públic ampli gràcies a l’aplaudida novel·la breu Carta a la reina d’Anglaterra. Pagès ha cultivat l’assaig literari, amb títols com Un tramvia anomenat text o De Robinson Crusoe a Peter Pan, i especialment el gènere del conte, amb reculls com En companyia de l’altre o El poeta i altres contes. L’any 2009 va publicar a través d’Empúries el seu llibre més celebrat, Els jugadors de whist. Una llarga novel·la de més de 500 pàgines, de caràcter fragmentari, amb ànims de retrat generacional –la que va viure l’adolescència durant els anys 80- plena de referències pop i amb un seguit de personatges i escenes memorables.

Serra i Pagès seran el penúltim tàndem del cicle. El darrer el formaran Javier Pérez de Andujar i Juan Gabriel Vásquez el 16 de desembre.

Divendres, dia 2. A les 7 de la tarda a la llibreria Robafaves