L’artista mataroní Martí Anson va presentar ahir dijous a davant de Can Palauet el projecte Mataró chauffeur service, amb el qual va prendre partt en el festival celebrat el cap de setmana passat pel desè aniversari de la londinenca Tate Modern. El prestigiós museu de la capital britànica ha escollit Anson com un dels artistes que han format part de ‘No soul for sale’, un festival d’organitzacions d’art independent que ha presentat a la Tate instal·lacions, xerrades, projeccions i performances seguint l’estil de do-it-yourself (fes-ho tu mateix). Anson és tot un especialista en aquesta matèria, ja que ell sol va construir el veler Fitzcarraldo i va recrear Can Fàbregas a escala a Nou Mèxic.
En aquesta ocasió, ha tirat endavant la seva pròpia companyia de servei de taxi, anomenada Mataró Chauffeur Service. S’ha registrat com a conductor oficial i ha fet un viatge d’anada i tornada des de Mataró a la Tate Modern. Ho va fer amb un espectacular model cedit per la marca BMW, que el propi Anson va redissenyar retocar perquè recordés a l’estil original dels taxis de Mataró dels anys 60 (daurat i negre). També es va adaptar un uniforme d’època. En aquest viatge, Anson ha fet de xòfer dels comissaris de Latitudes, l’organització barcelonina que ha pres part en el festival No soul for sale.
El cotxe ha estat exposat a la Sala de Turbines de la Tate Modern, on ha funcionat com a oficina base de Latitudes, amb la posada en escena d’una taula amb cadires i para-sol com a típic escenari de picnic de càmping a l’espanyola. Aquest projecte ha comptat amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Mataró, l’Institut Ramon Llull, la Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior, el Gobierno de España, la Unió Europea i la galeria Toni Tàpies. També ha tingut la col·laboració de Can Xalant, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i el patrocini de BMW i Loreak Mendian.