-

S. F.

Ajuntament i Generalitat acorden un pla estratègic per millorar l'educació

L'objectiu fins el 2013 és el de millorar també la cohesió social i la xarxa de comunicació

Millorar els resultats educatius, la cohesió social i la xarxa de comunicació i relació entre administració i centres educatius. Aquest són els objectius del pla estratègic de la zona educativa de Mataró fins el 2013, acordats entre l’Ajuntament de Mataró i els Serveis Territorials Maresme Vallès Oriental. L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha explicat en la signatura del Pla Estratègic que això reforçava la “política de cooperació” entre les administracions i que tot es feia amb l’única funció de, “deixant de banda els colors polítics que no tenen cap sentit en aquest cas”, donar “servei als ciutadans”. “El retorn de competències a l’administració local significa fer les coes de manera més eficient, no per res, simplement per qüestions de proximitat”. Baron ha destacat també la “franca relació amb la Generalitat per poder avançar dia a dia”.

El director dels Serveis Territorials, Josep Maria Fernández, ha volgut agrair l’alt nivell de coordinació de la zona a l’Ajuntament de Mataró, i després de repassar els objectius del Pla estratègic, ha explicat que era un “moment clau” per tirar endavant amb projectes d’aquest tipus, gràcies a “l’autonomia dels centres” i la possibilitat de treballar “des d’altres perspectives”. A més, està pensada també una revisió de comptes per veure com s’han dut a terme els objectius plantejats. Per la seva banda, la directora de la zona educativa de Mataró, Magda Roman, ha anat desgranant les estratègies que tenen pensades per la seva zona d’influència. Entre elles destaca la voluntat de potenciar els equips directius dels centres, l’ús de recursos singulars que permetin acreditació, avançar cap a la sostenibilitat o la prevenció de l’absentisme i abandonament prematur.

El projecte i la seva execució arrossega, també, la creació d’una comissió institucional per vetllar pels punts i objectius a complir. Està formada pel president, Josep Maria Fernández, el vicepresident, Joan Antoni Baron, i quatre vocals, entre elles la regidora d’educació Conxita Calvo; també hi ha una comissió de coordinació amb Magda Roman al capdavant i nou vocals i dos convidats permanents. Mataró té actualment un seguit de centres que s’haurien de veure beneficiats per aquest pla estratègic. Són 16 centres d’Escola Bressol (9 públiques i 7 privades), 33 escoles infantils i primària (20 públiques, 13 concertades), 19 centres d’educació secundària (6 centres públics i 13 de concertats), sis centres dedicats a la formació professional (quatre públics i dos concertats), cinc a la formació per persones adultes (quatre d’ells públics) i dos d’educació especial (un d’ells, públic).

Etiquetes: