Ikram Benktib ha intervingut en nom del CEIP Peramàs

capgros.com

Alumnes del CEIP Peramàs participen al 'ple escolar' del Parlament

Cent cinquanta escolars de cinc centres catalans han participat en aquesta sessió plenària, en la qual s'han aprovat cins projectes de llei

Cent cinquanta alumnes de primària, d'entre deu i dotze anys, han participat aquest dilluns al matí al Parlament en la simulació d'un ple durant el qual han exercit com a polítics i fins i tot han aprovat diversos projectes de llei. A l'acte hi ha participat alumnes de cinc escoles de primària de Catalunya, entre les quals el CEIP Peramàs de Mataró.

En aquesta original sessió plenària, els menuts han aprovat per majoria cinc projectes de llei. Ikram Benktib, alumna del CEIP Peramàs, ha estat l'encarregada de presentar el projecte referit sobre la violència als centres educatius que ha estat aprovat per 92 vots a favor, 42 en contra i 8 abstencions. En aquest projecte els infants han reflexionat sobre l'augment del nombre d'agressions físiques i verbals entre els alumnes i han demanat que l'escola i la família exerceixin el paper que els correspon en l'educació dels infants en la tolerància, el respecte i el diàleg. A banda d'aquest projecte de llei, també se n'han aprovat quatre relacionats amb el foment del civisme, la millora de vida dels ciutadans, l'ús de l'aigua i la higiene bucodental dels escolars.

El “ple escolar” ha estat presidit pel president del Parlament, Ernest Benach i ha comptat amb la presència de diputats de tots els grups parlamentaris, entre els quals la socialista mataronina Consol Prados. A banda del CEIP Peramàs, hi ha participat el CEIP Perú, de Barcelona; l'Escola Edumar, de Castelldefels; del Col·legi Jardí, de Granollers, i el CEIP Joanot Alisanda, de Sabadell.

El ple escolar s'ha celebrat aquest dilluns al Parlament per quart any consecutiu. El proper 8 de maig es farà una altra simulació plenària, en aquest cas amb alumnes de diferents centres de secundària que debatran una llei de mediació i acolliment escolar per marcar les pautes d'actuació en casos d'assetjament escolar o de discriminació per raó de sexe o procedència.

Etiquetes: