-

Silvia Ruiz

Apostant per l’emprenedoria en la formació cinematogràfica

Albert Lladó, fundador d'Estudis Cinematogràfics del Maresme, protagonitza la secció 'Retrat escrit'


“La gent em veu molt jove però jo dic que el que tinc són ganes, l’experiència ja arribarà”. Albert Lladó és un jove de 29 anys que va tenir molt clar que volia apostar pel cinema com a forma de vida. Després d’estudiar en l’àmbit de la interpretacióes va iniciar en la formació d’actors a Estudi d’Actors de Mataró, l’any 2013, fins que a l’octubre de l’any passat va sortir la seva part emprenedora.

L’Albert és fundador d’Estudis Cinematogràfics del Maresme (ECM), una escola on es proporcionen les nocions bàsiques per a poder desenvolupar-se en el sector i es fomenta la professionalitat en els alumnes. Aprofitant la seva formació i les ganes de crear, va començar des de zero buscant el local, l’alumnat i dissenyant la pàgina web. “Treballem per l’alumne, aquí poden trobar una evolució professional”, explica l’Albert, apuntant que “volem tirar endavant aquest projecte amb un caràcter de futur i d’escola que pugui arribar a ser una competència”.

- Com vas començar en el món del cinema?
De petit, de mica en mica vaig notar que a l’escola tenia aquesta part interpretativa i, malgrat la desconeixença del principi, vaig descobrir que això podia ser una forma de vida. Als 18 anys vaig començar a indagar les possibles formacions i vaig anar a Barcelona, on vaig estudiar a diferents acadèmies. Vaig anar aprenent les nocions bàsiques de la interpretació i com desenvolupar-se dins del sector cinematogràfic.

- Quin creus que ha de ser el pilar bàsic en la formació?
L’evolució dels alumnes no dins de l’acadèmia sinó a l’exterior. Normalment les escoles tenen una visió molt tancada del que és una formació Per a mi, l’alumne comença a créixer com a professional des del moment en què entra a l’escola i ha de conèixer i tenir contacte directe amb el medi que l’envolta. Estar en contacte amb produccions, gravar amb productores, fer de tècnics... Això és el que inculquem.

- Com neix Estudis Cinematogràfics del Maresme?
Per a mi l’emprenedoria és destacar i aportar quelcom nou a la ciutat. Em vaig animar a impulsar l’escola per la necessitat que tenia d’un creixement professional i per la mancança que tenia la comarca del Maresme en formació cinematogràfica. Estic segur que aquí hi ha gent amb molt potencial pel cinema i la interpretació però que no se li ha donat l’oportunitat de poder formar-se al costat de casa.

- Quina és la situació actual de la indústria cinematogràfica?
Fa dos anys quehi ha una qualitat molt alta en la indústria i el cinema català. No obstant això, a la societat encara li costa una mica veure produccions catalanes. Potser les veiem, però en castellà. El cinema català té molt futur però és la societat la que ha d’acompanyar aquestes produccions catalanes i anar a veure-les, així com tambés’ha de cuidar més el nostre cinema i apostar per ell fent més publicitat.

- Què li diries a algú que vulgui començar en el món del cinema?
Que sí que es pot però que aquest sector és exactament igual als altres, és a dir, no s’aconsegueix res sense treballar. Pots arribar a fer els teus projectes però s’ha de picar pedra, cosa que no ens ensenyen a vegades. Aquell important és el que treballa molt, busca, resol i ensenya quelcom a la societat.

- Quins plans de futur tens?
Realment espero que l’escola tingui un futur bo. No vull quedar-me aquí i sempre vull una miqueta més. Tinc la intenció i la il·lusió de poder arribar a crear una escola de molt caràcter, competent amb el que podem trobar a Barcelona o a Terrassa. Un dels meus objectius és tenir un espai similar al dels Cinemes Iluro.


Etiquetes: