Mataró ha començat a aplicar les mesures per fer front a l'emergència per sequera, en base al dictamen de la Generalitat. Malgrat que el consum d'aigua per habitant a la capital del Maresme és inferior als límits que marca l'Agència Catalana de l'Aigua en la fase actual, la ciutat no està eximida d'aplicar restriccions.
Aquestes són les mesures que ha proposat el Comitè Municipal de Sequera, en base al decret del govern català per complir amb fase d’Emergència I del Pla especial d’actuació en situacions d’alerta i eventual sequera (PES).
- Se suspèn el reg als camps i terrenys esportius municipals, i es tanquen les dutxes de les instal·lacions de cara a reduir el consum d'aigua. L'excepció és el camp municipal de hoquei herba, on es podrà regar amb aigua freàtica quan hi hagi partits oficial
- S'elimina el reompliment de les piscines municipals exteriors, com és el cas de la del complex esportiu del Sorrall.
- S'adopten mesures de reducció del consum d’aigua a les dutxes de les piscines municipals.
- Se suspèn el reg d’arbrat, jardins i zones verdes municipals. L'únic que es manté és el reg d'arbres, que es farà amb aigua freàtica, de cara a garantir-ne la supervivència i evitar riscos per a la seguretat dels vianants.
- S'elimina el reg als horts urbans ubicats en terrenys, equipaments i espais municipals.
A banda, es mantenen les mesures que ja estaven vigents abans de l'entrada en fase d'emergència:
- Fonts ornamentals tancades
- Dutxes de la platja sense funcionar
- Prohibit omplir piscines privades
- No es pot netejar amb aigua potable els carrers, façanes ni similars.
Malgrat que Mataró és un exemple en consum eficient d'aigua ja que té una dotació mitjana d’uns 150 litres per habitant i dia, la qual es troba per sota dels 200 litres per habitant i dia que marca la Generalitat com a topall en la fase actual d'emergència, la ciutat ha d'aplicar igualment les mesures decretades per al conjunt del país, amb l'objectiu de garantir a futur la continuïtat en el subministrament d’aigua domèstica i de consum.
Actualment, els nivells de reserva d’aigua de la conca Ter-Llobregat, que alimenten ciutats com Mataró, es troben al 15% de la seva capacitat total, motiu pel qual la Generalitat ha declarat l’estat d’emergència per sequera hidrològica a la capital del Maresme i a 202 municipis de l’àrea de Barcelona i de les comarques de Girona.