El publicista durant la seva intervenció

Judith Vives

Bassat: ‘La creativitat és fer les coses de forma diferent i millor’

El publicista i col·leccionista d'art omple l'auditori del TecnoCampus amb la conferència que encetava el cicle ‘Economia i Valors'

Abans de començar la seva conferència, Lluís Bassat es va treure l’americana i la van llençar al públic. “Si només me l’hagués tret demà ja no us en recordaríeu. Aquesta és la diferència entre la bona i la mala publicitat”, va explicar tot seguit el publicista, per exemplificar la importància “de fer les coses de manera diferent”. Aquesta va ser la idea central de la conferència sobre “La creativitat” que va oferir al TecnoCampus, en el marc de la jornada “Economia i Valors” organitzada per l’associació Valors en col·laboració amb la Fundació Bufí i Planas. “La creativitat consisteix en fer una cosa de manera diferent, millor, i que canviï la manera de fer les coses fins aquell moment”, va ser la definició de creativitat que va defensar Bassat, després d’haver il·lustrat la seva tesi amb diversos exemples tan de campanyes publicitàries com d’altres àmbits, que va acompanyar amb la projecció de fotografies i vídeos.

Creativitat al servei d’un objectiu
No van faltar les referències a les seves primeres campanyes com a publicista, per la marca de fulles d’afaitar filomàtic, en les que va comptar amb l’humorista Gila; fins arribar al “gran espot sobre Barcelona i Catalunya” en què Bassat va convertir la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics del 92. El publicista va posar aquests i altres anuncis i events com a exemple de creativitat i de risc, “que també n’hi ha d’haver”, per tot seguit explicar que”la creativitat també ha de servir a un objectiu determinat”. “No hi ha res pitjor que un tret en direcció equivocada”, va afirmar Bassat. Com a exemple de creativitat posada al servei d’un objectiu el publicista va fer referència a la campanya electoral de Barack Obama, així com l’ús que va saber fer tant de les figures de l’àmbit de la cultura popular que li donaven suport com de les noves tecnologies, internet i les xarxes socials.

L’acte, que va omplir l’auditori del TecnoCampus, va ser conduit pel codirector de Valors Joan Salicrú i va comptar també amb la intervenció de la presidenta de la fundació Bufí i Planas, Carme Bufí, i de l’alcalde, Joan Antoni Baron. La conferència de Lluís Bassat enceta un cicle que tindrà lloc fins el proper mes de juny, cada darrer dijous de mes a les 7 de la tarda. La xerrada del mes de novembre s’inclourà en l’acte de lliurament de la 13a edició dels premis anuals de la Fundació Bufí i Planas.

Etiquetes: