El president de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Oriol Batista, ha anunciat la intenció d'apostar fort perquè la institució segueixi sent un referent a la ciutat de Mataró i consolidi la seva posició a la comarca del Maresme. Per aquest motiu, durant aquest any la Fundació perseguirà l'objectiu de donar cobertura a tota la comarca, divulgant els serveis d'atenció psicosocial i els nous cursos de formació. Aquests cursos abraçaran els serveis psicològics, el jurídic i l'assistencial, donant prioritat als professionals que hagin de tractar amb persones dependendents. Batista ha destacat la importància de la Fundació Hospital en els propers anys: La gent, de Mataró o de fora, ens diu que totes les ciutats haurien de tenir una fundació. Això és senyal que la institució treballa en benefici de la qualitat de vida de les persones i que ara convé ampliar horitzons. Totes les actuacions que es portaran a terme s'emmarcaran en el projecte Agenda per la Solidaritat Local.
Batista ha presentat el balanç de la Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena avui dimecres, dia 26. Les xifres de la Memòria 2005 corresponents a les cinc branques d'actuació suport psicosocial, investigació i desenvolupament, dependència, formació i vinculació amb les entitats- demostren que la Fundació ha augmentat la seva activitat, fruit d'una intesa campanya que ha arribat a 300 entitats i molts més particulars, segons ha dit Batista. Un dels eixos bàsics d'actuació, el servei d'atenció a les persones que pateixen maltractaments, va atendre durant l'any passat 241 persones, vint-i-tres més que el 2004. Cada vegada la gent s'atreveix més a denunciar els maltractaments. Aquest és el motiu d'augment de les persones ateses, ha reconegut el president de la Fundació.
Els responsables de la institució mataronina també s'han mostrat satisfets per l'augment dels voluntaris Borsa de Voluntariat-, els quals s'han situat en 157, deu més que l'any 2004, una xifra considerada acceptable. Per altra banda, durant l'any 2005 la Fundació va signar un conveni amb l'Institut de Formació de la Fundació Pere Tarrés, entitat dedicada a la formació del sector social. A més, Batista ha destacat la millora de la gestió de la Fundació, centrada en l'augment de les subvencions rebudes i en la vinculació de diverses empreses en el projecte de la institució.
Divulgació del projecte
Una part de les actuacions portades a terme el curs passat han perseguit l'objectiu de donar a conèixer els projectes de la Fundació. En aquest sentit, a més de parlar amb les entitats, s'ha buscat el suport de diferents persones de reconegut prestigi; una línia d'actuació que va conseguir portar a Mataró el President de la Generalitat, la Consellera de Sanitat i Consum i Seguretat Social, la Consellera de Benestar i Família i la Presidenta de l'Àrea Social de la Diputació de Barcelona. A més, la Fundació ha acollit durant el 2005 dues exposicions sobre voluntariat i violència de gènere, s'ha dotat d'una nova imatge corporativa i ha rebut un premi de Caixa Sabadell al projecte Ajduar o morir humanament, reconegut com un programa que ofereix suport emocional i acompanyament a perones grans en la última fase de la seva vida.