-

S. F.

BBVA aposta pels serveis i el turisme per potenciar l’economia del Maresme

L'entitat financera protagonitza una jornada econòmica al TecnoCampus

El BBVA creu que el sector de serveis i el turisme poden donar el suport necessari per la recuperació econòmica al Maresme i a Catalunya. Així ho va expressar Anabel Arador, economista del servei d’estudis d’aquesta entitat financera, en explicar que el Maresme ha tingut una doble crisi: “la global, afectant temes com la construcció, i la pròpia en la seva busca d’un nou sector industrial”. Per Arador, el més important és “potenciar el sector exterio amb exportacions i nous espais com l’Amèrica Llatina”. A més, l’economista va destacar en una trobada amb la premsa la importància d’apostar per la industria de la innovació i el coneixement amb casos com el del TecnoCampus.

Per ella, això significa un “camí molt llarg per recórrer, problemes d’adaptació al mercat i inversió en readaptar-se”. Arador creu que no és fàcil “pendre consciència de mercat i canviar el sector econòmic”, però és un pas important que tot i les incerteses d’aquest canvi. També va assenyalar que l’activitat està remuntant mica a mica tant al Maresme com a tot Catalunya. Una altra de les conclusions de l’economista és que la conversió de la zona en primera residència que va ajudar primer a créixer el sector de la construcció servirà ara per poder beneficiar l’absorció de l’oferta en habitatge que hi ha actualment.

En el mateix estudi per BBVA Research i presentat el passat dimecres, dia 10, al TecnoCampus, assenyala que la probabilitat d’observar taxes negatives de creixement trimestral durant el segon semestre de l’any s’ha reduït de manera considerable. Segons aquest estudi, presentat com a motiu de la Jornada Econòmica que el BBVA va fer al Maresme el mateix dimecres, tot i que les perspectives milloren, l’economia espanyola espera una recuperació sostinguda capaç de generar ocupació, ja que de moment això no és així. Segons l’entitat financera, l’economia global creix amb força, sobretot en països emergents, mentre que d’altres que tenen economies més avançades segueixen amb incerteses financeres que no els permeten recuperar el ritme que tenien abans de la crisi actual.

El BBVA també assenyala que no serà fins el 2011 quan es veurà si el creixement europeu que ara és relativament dèbil serveix perquè Catalunya pugui tenir un diferencial positiu.

D’altra banda,, Albert Sala, cap de zona Maresme Vallès del banc, va apostar perquè la donació de crèdits des del sector financer estava en un bon moment. “A nosaltres ens interessa donar-los perquè és el nostre mitjà de vida, el problema que pot haver-hi és que mantenim els paràmetres per concedir-los i potser algunes empreses estan molt més deteriorades”. Per Sala, l’evolució en aquest camp “és positiva de cara a reactivar l’economia”. També va dir que quan les caixes estiguessin reestructurades, es recuperaria l’equilibri en el sector.

Etiquetes: