El conseller de Salut, Boi Ruiz, proposa que la Fundació TicSalut, amb seu a Mataró, s'impliqui i participi en l'homologació de polseres intel·ligents, uns aparells que a través d'una aplicació mòbil mesuren diferents dades de l'organisme, com pulsacions, calories, activitat física o monitorització del son.
Ruiz, que va ser divendres a la capital del Maresme, va apuntar que aquest pot ser un dels "regals de moda" per Nadal, però avisa que perquè aquests mecanismes puguin penetrar amb seguretat a les polítiques sanitàries han de complir determinats criteris d'homologació i seguretat. Amb tot, el conseller no tanca la porta a poder incorporar-les a l'àmbit sanitari: "De la mateixa manera que la tecnologia està a la vida quotidiana, ha de poder arribar a la salut".
Els drons i les polseres intel·ligents seran els regals estrella d'aquestes festes de Nadal. És el pronòstic que fa el conseller de Salut, Boi Ruiz, que avisa que aquests darrers dispositius que ofereixen dades sobre l'organisme "han d'informar bé" abans que es pugui platejar la seva incorporació a les polítiques sanitàries.
"Qualsevol cosa que tingui una aplicació sanitària o obligui a prendre decisions sanitàries han de tenir una certa homologació i seguretat", assegura Ruiz, que posa en dubte la fiabilitat dels resultats que puguin oferir actualment aquests aparells, ja que els criteris a l'hora de programar-los no estan homogeneïtzats: "Tots donen el mateix resultat?", es pregunta.
En aquest sentit, el conseller proposa que "la Fundació TicSalut pot jugar a recomanar això" per establir els nivells d'homologació que serien adequats.