Edifici del Cafè Nou, a La Riera. Foto: R. G.

El Cafè Nou s’estrenarà com a seu de teatre amateur i formatiu

El cicle ‘Fet a Mataró’, que permet residències de treball i representacions escèniques es desdobla entre Can Gassol, per a professionals, i la nova sala del Cafè Nou

La posta en funcionament del Cafè Nou com a nou equipament cultural en plena Riera de Mataró serà una de les novetats més esperades del 2022. Després de la rehabilitació integral de l’edifici, gràcies a fons europeus per destinar-la a usos turístics i de portar mesos esperant el canvi d’exercici i l’adjudicació del bar de la planta baixa tot està preparat perquè s’estreni els primers mesos de l’any entrant. De fet la segona planta, on hi haurà un espai escènic amb capacitat de fins a 100 persones assegudes, ja té programació i enfocament. Serà una de les dues seus del cicle ‘Fet a Mataró’.

El cicle ‘Fet a Mataró’ és l’aparador dels artistes escènics i companyies locals. Una mena de  viver creatiu que consisteix en acollir projectes d’arts escèniques i que es gestin a la Mataró. Sempre ha tingut Can Gassol de referència (un equipament al Palau que, de fet, és més concebut com a Centre de Creació que no pas com a teatre de representacions) i ara es desdoblarà aprofitant el nou espai del Cafè Nou.

D’aquesta manera, Mataró seguirà apostant per facilitar espai, infraestructura, suport i assessorament a projectes teatrals diferents que, a canvi, es representen en primícia aquí, però establirà dos itineraris diferents. Les companyies professionals, a Can Gassol, tan locals, com nacionals i com internacionals mentre que el Cafè Nou serà per les propostes més amateurs o bé de caire formatiu de la ciutat: les derivades de l’Aula de Teatre, de l’Escola de Música, dels batxillerats escènics artístics, dels projectes comunitaris, d’escoles de dansa. Aquests grups i col·lectius hi podran fer el procés de creació, d’assaig i exhibició.

Programació Fet a Mataró

  • 23 de gener, assaig obert i col·loqui: “A años luz” d’Abel Hernández. Procés de creació basat en dansa i moviment.
  • 1 i 16 de febrer: assaig obert de “Réquiem” de la companyia Crea Dance de Maria Rovira.
  • 4 de març: assaig obert de “Runa”d’Amer Kabanni. Procés de creació que parla de l’absurditat de les fronteres i conflictes humans.
  • 12 de març: assaig obert de “La vida es una fuerza oscura” del Colectivo Ameno i Danilo Facelli. Procés de creació d’una performance que combina teatre de carrer, poesia i humor.
  • 8, 9 i 10 d’abril: “Amors” de Pere Anglas. Aquest espectacle és una producció de l’Ajuntament de Mataró, fruit de la col·laboració entre el Servei d’Igualtat i l’Aula de Teatre de Mataró, i que parla da l’amor LGTBI. És un espectacle que ja es va estrenar a l’estiu del 2021 a Mataró i que properament estarà al Teatre Gaudí de Barcelona.
  • Data a concretar: assaig obert de “Todo irá bien” de Frau Trapp. Procés de creació basat en la idea de l’esperança d’un futur millor.
  • 11 de maig: assaig obert d’”Idiòfona”, de Joan Català. Procés de creació d’una proposta escènica basada en la construcció d’una instal·lació visual i sonora i el moviment.
  • 14 de maig: assaig obert de “Chakai”per Marta Dalmau de la companyia Dans Invitro. Procés de creació basat en dansa i moviment.
  • 21 de maig: assaig obert de “g0-g0”de Colectivo Pornotopía. Procés de creació basat en la resistència del col·lectiu travesti.
  • 18 i 19 de juny: assaig obert de “Cleansed, purificats” de la companyia La Cremosa. Procés de creació de teatre de text que planteja la pulsió autodestructiva de la unió entre el  sexe i la violència i l’amor.

Etiquetes: