-

J. Vives

Caixa Laietana es reitera en la seva voluntat de mantenir l’Obra Social

El vicepresident de l'entitat, Jordi Beltran, assegura en la presentació del Premi Iluro que l'entitat s'haurà de ‘reinventar' i buscar nous recursos

Caixa Laietana disposa d’un patrimoni propi “que ens permet tirar endavant durant uns dos o tres anys, i després ens haurem de reinventar una mica per buscar noves fonts d’ingressos”. El vicepresident de l’entitat d’estalvis, Jordi Beltran, va reiterar ahir el missatge tranquil·litzador que els darrers dies s’està enviant des de Caixa Laietana, després de l’anunci de nacionalització de la matriu de Bankia fet pel govern de l’Estat. Ho va fer en declaracions als mitjans de comunicació i també, durant la seva intervenció en l’acte de presentació del llibre guanyador de la passada edició del Premi Iluro, que va tenir lloc ahir dimecres, dia 16, a l’Ateneu. S’hi va trobar a faltar el president de l’Obra Social de Caixa Laietana, Josep Ibern, absent perquè estava en una reunió de treball, i l’alcalde Joan Mora, que també es va excusar. La regidora de Via Pública i tercera tinent d’alcalde Núria Calpe va representar l’Ajuntament mentre que Beltran va parlar en nom de l’entitat d’estalvis. Beltran va explicar que aquest mateix dijous, dia 17, està previst un Consell d’Administració i el mes vinent una assemblea general en la qual “s’haurà de decidir molt, però en un clima de serenor”. De cara als assistents a la presentació del Premi Iluro, Beltran va reivindicar la tasca “supletòria” que durant molts anys ha dut a terme Caixa Laietana, construint biblioteques i casals i donant subvencions a entitats que no tenien a qui més recórrer, una tasca que ara han assumit les administracions públiques i que obre, per tant, un nou camí per a l’entitat d’estalvis mataronina.

En aquest sentit, en declaracions als mitjans Beltran va detallar que Caixa Laietana confia en seguir treien un petit rendiment del 2,1% de les accions de Bankia, tot i que es veuran força minvades després de la nacionalització. A banda, el vicepresident de l’entitat va explicar que també compten amb “patrimoni immobiliària al qual es pot treure rendiment, i participacions en accions en altres societats”, alternatives que hauran de servir per trobar recursos per seguir finançant l’obra social com fins ara. “La nostra idea és seguir amb l’obra social i la seva funció”, va recalcar. “Ara hem de veure amb què comptem”, va afegir, tot assegurant que els grans actius de l’Obra Social, com ara l’Ateneu i la biblioteca, no es veuran afectats. “També continuarà el Premi Iluro. No deixarem perdre 54 anys del premi, seguirem fent la convocatòria”, va afegir. Beltran, per últim, va llençar un missatge tranquil·litzador als clients de l’entitat: “jo els diria que que ara tenen els diners en una entitat fortíssima, perquè si l’Estat ens nacionalitza, participa en un 49% al banc, li dóna més garantia i per tant, és el banc on estan els diners més segurs. Poden estar tranquils al 100%”, va concloure.

Presentació del Premi Iluro
En l’acte d’ahir es presentava el treball guanyador de la 53a edició del Premi Iluro, una obra titulada ‘L’ensenyament a Mataró durant la primera meitat del segle XIX. Gènesi i desenvolupament del sistema educatiu en una ciutat industrial (1808-1868)’. La seva autora, Montserrat Gurrera, va ser l’encarregada de presentar el treball. Abans, però, va intervenir  el doctor Conrad Vilanou, catedràtic de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, que va parlar sobre “L’ensenyament al segle XIX: les lliçons del passat”.

Etiquetes: