L’Ajuntament i Aigües de Mataró han començat la campanya per lluitar contra el mosquit tigre. Una campanya que inclou, entre altres actuacions, revisar i fer tractaments als embornals i a edificis municipals, però que també requereix la implicació ciutadana per evitar la proliferació d'aquest insecte. Es calcula que més del 90% dels llocs on es pot criar es troben en propietat privada.
Per aquest motiu des del consistori s'alerta és molt important que tothom es responsabilitzi d’evitar que el mosquit criï a casa seva. Cal que els ciutadans localitzin aquells punts on pot haver-hi aigua acumulada, com plats de les plantes, joguines infantils, neumàtics, etcètera. Aquests punts s’han de buidar com a mínim dos cops a la setmana per evitar que els mosquits s’hi puguin reproduir. Davant la detecció de punts de cria en espais privats, l’Ajuntament pot fer inspeccions i requeriments als propietaris que, en cas de no ser atesos, podrien derivar en multes coercitives i sancions.
L'Ajuntament té un programa específic pel control del mosquit tigre que consisteix en inspeccionar els punts de la ciutat que poden ser crítics, per les seves característiques, i també actua per denúncies de la ciutadania, quan es constata que en una zona s’estan produint moltes molèsties. Durant l’any 2017 van ser atesos un total de 26 avisos, concentrats entre els mesos de maig i desembre. En els espais públics és especialment important el control dels embornals o reixes de clavegueram que acumulin aigua. Per aquest motiu la Companyia d’Aigües de Mataró S.A. que és l’empresa municipal responsable del clavegueram de la ciutat porta a terme, conjuntament amb el Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament, un programa de control del mosquit tigre.