El centre tecnològic mataroní Cetemmsa, amb seu al TecnoCampus, col·labora amb l'Institut Guttmann amb dissenys tèxtils especialment pensats per a pacients amb ictus. Cetemmsa ha desenvolupat una màniga tèxtil sensoritzada per a monitoritzar la seva rehabilitació. Els sensors impresos a la màniga permeten capturar els moviments que el pacient fa amb els braços, i el terapeuta els pot visualitzar a distància a través d’un smartphone o un ordinador. D’aquesta manera, el pacient pot continuar el procés rehabilitador sense haver de desplaçar-se, i el terapeuta pot fer un seguiment dels resultats a distància.
L'ictus és la segona causa de mort a l'Estat espanyol i la pateixen unes 130.000 persones cada any. També és la principal causa de discapacitat en adults. Qui l'ha patida sovint requereix de rehabilitació en les extremitats superiors del cos. Actualment, els sistemes de captura de moviment són complexes, costosos i amb una gran quantitat de cablejat. La innovació aplicada per Cetemmsa és imprimir els sensors en un teixit, cosa que permet disposar d’un dispositiu confortable i de baix cost.
El projecte es va iniciar el 2009 i té un pressupost d'uns 500.000 euros. Actualment està en fase de presentació de patent i ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACCIÓ. La màniga sensoritzada s’aplicarà inicialment en persones que han patit un ictus, i en un futur es desenvoluparan sensors per aplicar a teixits que cobreixin altres parts del cos.