La diputada de CiU al Parlament, Irene Rigau, va assegurar ahir dimarts a Mataró que CiU vol “participar activament” en la construcció de la Llei Catalana d’Educació, tot i ser una força de l’oposició, per “donar-li estabilitat i garantir-li un futur, de cara a que no l’haguem de canviar quan tornem a governar”. Rigau ho va afirmar abans de protagonitzar a la Nau Gaudí, acompanyada amb la també diputada de la federació Meritxell Ruiz, l’acte “Amb l’educació preparem el futur de Catalunya” amb el qual CiU va voler presentar les seves propostes a la futura llei. “Tothom està cansat de canvis legislatius en aquest sector”, va apuntar Rigau, que considera que amb el desenvolupament estatutari Catalunya té prou armes per “fer un esforç de consens i estabilitat que permeti crear una llei vàlida per a l’educació del segle XXI”.
Segons la diputada de CiU, la nova llei ha de permetre bàsicament endegar “una bona política que permeti a les famílies poder triar el model educatiu que convingui als seus valors i manera d’entendre la vida”. Per aconseguir-ho, segons Rigau, cal “enfortir l’escola pública” per “donar-li serenor després anys bombardejant-la de propostes i canvis”. CiU considera que l’escola pública, al costat de la concertada, ha de formar “una xarxa consolidada” arreu del país. La formació, per tant, manté el seu suport al model concertat, tal i com va fer en els seus 23 anys de govern. Rigau va denunciar que algunes de les formacions presents al govern tripartit actual “portaven molts anys fent una oposició interessada” en temes com el de l’escola concertada, “i ara han hagut d’acceptar que el model que va garantir CiU era estrictament constitucional”
Desgavell universitari
Rigau també va fer referència a l’aplicació del Pla Bolonya i a les protestes que ha generat entre un sector d’estudiants universitaris. “Fa sis anys que aquest pla s’havia d’activar, però hi ha hagut massa consellers i canvis d’equip en l’àmbit universitari i ha estat impossible que el govern tripartit dugués a terme una política clara”, va destacar. La parlamentària considera que el Pla “és necessari perquè garanteix la mobilitat professional a tota Europa”, però apunta que “no s’ha fet la pedagogia prèvia necessària”.