D'esquerra a dreta, Francesc Colomé, Remigi Herrero i Ricard Aymerich

T. Rodon

Colomé: ‘Correm el risc que la concertada creï una educació segregadora’

El director de Planificació Educativa del departament d'Educació ha detallat els avantatges del recent firmat Pacte Nacional d'Educació

El director de Planificació Educativa del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Colomé, ha advertit del risc que l'educació catalana es segregui a causa de la devaluació de les escoles públiques i de l'auge del sistema concertat. Aquest és un dels fenòmens que més preocupa al departament d'Educació i on estaran més a sobre en els propers anys, segons Colomé: “Hi ha molta gent que decideix portar els seus fills a l'escola concertada buscant una qualitat que també podríen trobar a la pública i produïnt alhora una perillosa dualització”. Malgrat tot, el director de Planificació Educativa ha reconegut que fenòmens com la immigració han dibuixat una realitat complexa i difícil, "sent normal que moltes famílies optin per buscar el millor pels seus fills".

Colomé ha definit així un dels principals reptes del Pacte Nacional d'Educació (PNE) en una conferència al Centre Cívic de Cerdanyola que ha tingut lloc avui dijous, dia 27. Colomé ha subratllat que els tres grans eixos del PNE –cooperació entre famílies i sector educatiu, polítiques de proximitat a través dels ajuntaments i treball en l'àmbit del professorat- són vitals per donar resposta “a una situació de canvi social i d'augment del valor de l'eduació”. “A través del PNE s'aconsegueixen millores d'organització interna amb els centres i el professorat –ha prosseguit- i un compromís col·lectiu per atacar alguns problemes que han portat a que el sector sovint mostri senyals de crisi”.

L'elogi al procés de signatura del Pacte –firmat després d'un any i mig d'intenses negociacions-, ha estat un altre argument utilitzat pel director de Planificació Educativa que també ha posat de relleu els 1.200 milions d'euros que la Generalitat invertirà en tan sols dos anys.

Eina de futur
En l'acte, organitzat per l'agrupació local del PSC i en el qual hi ha assistit una vintena de persones, també ha intervingut el president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, Ricard Aymerich, que ha elogiat el procés seguit per assolir el PNE i “perquè és una veritable eina de futur”. Aymerich ha dit que fa temps que existia un caldo de cultiu favorable: “Molts sectors feia temps que buscaven un pacte i tot i que encara hi ha certes vicissituds són molts més els elements que ens ajunten que els que ens separen”. A més, ha instat a la ciutadania a fer un esforç conjunt per solucionar els problemes educatius del país.

L'acte ha estat moderat per l'expresident del Patronat Municipal de Cultura, Remigi Herrero.

Etiquetes: