El municipi de Corbera d'Ebre està situat a l'esquerra del riu Sec, entre les serres de Cavalls i de la Torre al Sud i Sud-Est, i la serra de la Fatarella al Nord. S'hi arriba des de Gandesa per la carretera N-420 en direcció a Móra d'Ebre (4 quilòmetres) . Els primers assentaments humans eren, segurament, d'origen iber. Històricament el ‘castrum’ de Corbera es documenta l'any 1153, a la carta de donació del castell de Miravet als cavallers del Temple. A partir de l'extinció d'aquest orde, va passar a mans dels hospitalers i va formar part de la Castellania d'Amposta. Durant els tràgics dies de la Batalla de l’Ebre el poble es va veure realment afectat, fins al punt d'haver-se de construir de nou. A la part superior del poble actual es poden visitar les runes, convertides en punt d'interès històric.
A la plaça de l'Ajuntament de Corbera d'Ebre es troba una estàtua dedicada al doctor Jaume Ferran i Clua, il·lustre metge i bacteriòleg descobridor dels vaccins contra el còlera, antitífics, antiràbics i la tuberculosi. Al 1907 li fou atorgat el premi de l'Académie des Sciences de Paris. Presideix el poble l'església parroquial de Sant Pere, d'estil barroc.
Sortirem de la plaça de l'Ajuntament. Per anar a l'ermita de Santa Madrona, se surt del poble pel carrer del Doctor Ferran o per la carretera N-420 en direcció a Móra d'Ebre. Just en sortir del poble, es pren una pista asfaltada de la dreta que duu a l'ermita de Santa Madrona. A pocs metres trobarem un encreuament de pistes, però seguirem recte, per la principal.
Haurem de caminar poc més de dos quilòmetres per arribar a l’ermita de Santa Madrona. Des d'aquí es poden seguir diversos camins que recorren la serra de Cavalls. Es torna pel mateix camí