Desplaçar-te a peu per la ciutat, enlloc de fer-ho amb cotxe o amb transport públic, és quelcom saludable tant per a qui ho practica, que rep els beneficis de mantenir-se actius, com per al conjunt de la ciutadania, ja que s'evita contaminar encara més l'atmosfera. Però també podria ser beneficiós per a la butxaca, si s'acaba concretant la idea d'un grup de joves emprenedors tecnològics. Gràcies a l'aplicació mòbil que han desenvolupat, caminar per la ciutat permet obtenir punts que es bescanvien per vals d'oferta en comerços locals. L'APP ha estat guanyadora de la segona edició de la Som Hackathon, un concurs promogut pel TecnoCampus de Mataró.
El funcionament de l'aplicació és el seguent. registra els itineraris de l'usuari per la ciutat i li dóna punts en funció dels quilòmetres realitzats a peu o pel fet d'haver caminat per determinades zones. Quelco mque calcula gràcies a la gestió de dades obertes. Aquests punts es converteixen, per exemple, en vals de descompte o de promocions que es poden aplicar a les botigues de la ciutat. “La nostra proposta no només serveix per aconseguir que la gent camini més, sinó que també potencia l’activitat econòmica local i els hàbits saludables”, apunta l’estudiant Alba López, membre de l’equip guanyador.
L'equip format per López, Joan Colmenero, Antoni Porras, Axel Ros, Oriol Soler i Pau Manzano ha guanyat 2.000 euros i la possibilitat d’entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus. Així ho va designar el jurat de la Hackaton celebrada el cap de setmana passat al TecnoCampus, dedicada enguany a la mobilitat sostenible. Una Hackathon és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen joves estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris un repte plantejat per l’organització que es pot concretar en el disseny d’un o diversos projectes tecnològics, una aplicació o una web. Aquesta edició va estar organitzada pel TecnoCampus amb l'Ajuntament i amb la cooperativa mataronina Som Mobilitat.
Una aplicació mòbil per aparcar més eficientment a les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han estat les idees que van guanyar el segon i tercer premi, valorat en 500 euros cadascun.