-

S. F.

Deu empreses mostren la seva predisposició a instal·lar-se al TecnoCampus

Es tracta de Pimes que volen, sobretot, poder treballar ben a prop del coneixement universitari

Deu empreses han signat junt una declaració d’intencions per poder instal•lar-se al TecnoCampus l’any vinent a la Torre TCM2. Aquesta voluntat es concretarà en la convocatòria del concurs públic que es portarà a terme el proper mes de novembre i que ha d’adjudicar els espais destinats a les empreses. L’edifici on aniran aquesta desena d’empreses, segons ha explicat Alícia Romero, té un model “plug and play” en el qual “s’instal•len en espais modulables segons les seves peticions”. “Està dedicada a petites i mitjanes empreses, ja que el TCM3 està preparat per empreses més grans que vulguin dissenyar ells l’espai que utilitzaran”, ha afegit. Romero ha calculat que podria haver-hi unes setanta empreses al Parc Tecnològic, tot i que es tracta d’una xifra variable perquè “depèn dels metres quadrats que cadascú demani”. Respecte el concurs públic, han explicat que els únics requisits seran l’espai i el preu. També hi haurà un “d’àmbit d’actuació” de les empreses, però que serà molt genèric.

Les empreses que tenen previst instal·lar-se al TecnoCampus són: Solset Enginyers, G2 Gobierno i Gestión, Cesc-it, Dracnet Projects, Samcla-Esic, Musicazo, Vextron Automatización, Fusion Pages, Sensalia i Reexporta. La majoria d’elles han destacat el fet de poder accedir al coneixement de la Universitat de cara a nous projectes, així com la seva ubicació a la ciutat. Aquestes empreses tenen seu actualment a diferents municipis del Maresme. Des de Vilassar, el Masnou o Dosriurs fins a Sant Vicenç de Montalt i, especialment, Mataró.

Óscar Fornàs, de Fusion Pages, ha assegurat que es tracta d’una “aposta geogràfica interessant” pel fet de poder-se “ubicar en l’àmbit universitari i les col·laboracions pertinents”. Jordi Samon, de Samcla-Esic, ha explicat que la seva empresa, ubicada al Pla d’en Boet, es troba “en creixement”, i que per aquest motiu han vist amb bons ulls “aprofundir en el TecnoCampus pel contacte amb la universitat i l’avenç tecnològic”. La universitat és la clau per totes aquestes empreses, com confirma també Georg Hoffmann, de Solset Enginyers. “Volem buscar oportunitats per incentivar idees i aspectes dins l’empresa amb nois joves i estudiants que puguin aportar noves coses”, ha dit.

Presència al meeting point

Ramon Bassas, com a president de PUMSA, ha explicat també que la Fundació TecnoCampus estarà present a la Meeting Point de Barcelona per mostrar les característiques de l’edifici de negocis que acompanya al Parc Tecnològic a la zona del Rengle. Bassas ha definit el projecte del Rengle com “una gran oportunitat de transformació” que significa “no créixer per créixer, si no situar la ciutat en una altra òrbita”. “Anirem al Meeting Point per trobar noves iniciatives privades ja que les obres es troben a la fase final”, ha afegit. Bassas ha explicat també que l’edifici tindrà una barreja de disciplines, ja que això suposarà més “competitivitat” per la ciutat.

Etiquetes: