La cultura popular va retornant al carrer. De la mateixa manera que aquest diumenge es farà la primera cercavila dels Gegants de Mataró i l’Àliga en gairebé dos anys, les Diablesses dissabte van ser a Girona per participar a les populars Fires de Sant Narcís. Tot i ser més un espectacle de foc que no pas un correfoc, les Diablesses es van poder retrobar amb la pirotècnia, el ritme i els espetecs tres mesos després de Les Santes.
Les Diablesses van participar de l’espectacle de foc de Sant Narcís convidades pels Diables de l’Onyar. L’espectacle del que van prendre part era com una exhibició de foc amb formes espectaculars com estructures, rodes o malabars. Un espectacle amb tints teatrals, el moment més especial del qual va ser quan al·legòricament es va cremar el Procicat. Una manera de deixar enrere l’època de les restriccions i simbolitzar les ganes de recuperar les festes i la cultura popular. Les Fires de Girona són la primera gran festa major en celebrar-se pràcticament en normalitat després de la pandèmia.
Les Diablesses es van sumar a l’espectacle amb els seus minuts de glòria, anant més enllà del seu rol habitual i fent figures com una piràmide o una sardana, amb gran desplegament pirotècnic. Igualment van participar de la carretillada final. Com a element heterodox, per un dia les Diablesses no anaven acompanyades dels seus Tabalers do Maresme, sinó que una mena de música electrònica era l’escollida per a l’ocasió.
Més presència mataronina
La presencia mataronina a les Fires de Sant Narcís va més enllà de les dones de foc. Aquesta mateixa passada nit de dissabte a diumenge els Ebri Knight han estat protagonistes dels multitudinaris concerts a La Copa i aquest diumenge al migdia els Capgrossos de Mataró participaran de la diada castellera, com és habitual des de fa 15 anys.