• El TecnoCampus celebra 5 anys. Inaugurat el novembre de 2010, el parc universitari, tecnològic i empresarial s'ha consolidat com un dels principals actius de la ciutat. Les xifres parlen per sí soles: s'ha doblat l'oferta universitària de graus, màsters i post-graus (16 en total) per arribar fins als 3.000 estudiants i compta amb una plena ocupació empresarial (amb prop d'un centenar d'empreses instal·lades i amb llista d'espera). Encara queda molt per fer i el TecnoCampus encara l'aniversari amb l'objectiu d'expandir-se i internacionalitzar-se.
• Signatura del Pacte pel Comerç per revitalitzar el comerç mataroní. El Pacte pel Comerç 2015-2017, signat per l'Ajuntament i les entitats del sector, vetlla perquè els eixos comercials ofereixin una experiència diferent i es diferenciïn així dels centres comercials. L'acord busca resoldre les mancances del comerç urbà mataroní i establir les seves bases, amb aspectes com els aparcaments, la senyalització, la neteja, les actuacions urbanístiques i la promoció i les activitats complementàries. El pacte compta amb un total de 30 compromisos i s'ha de renovar el 2017.
• Hartmann inverteix tres milions d'euros a Mataró i ampliarà la plantilla en un 10%. El grup productor de les tirites anuncia que invertirà aquesta quantitat a la planta de la capital del Maresme per augmentar la producció d'apòsits post-quirúrgics anomenats Cosmopor. Aquest creixement es tradueix en la creació de 30 nous llocs de treball en els propers tres anys. Al 2015 s'inauguren també les noves oficines de l'empresa, gràcies a una inversió de dos milions d'euros.
• L'alcalde reprèn les negociacions amb El Corte Inglés. Al mes d'octubre, l'alcalde de Mataró, David Bote, es posa en marxa per facilitar l'arribada de l'operador comercial a la ciutat. Segons Bote, el director general a Catalunya de la firma li va comunicar que la construcció del centre comercial podria entrar en el proper pla d'inversions d'El Corte Inglés del 2016, sempre i quan es garanteixi seguretat jurídica. L'any es tanca sense novetats i encara amb recursos oberts.
• L'Ajuntament redueix en 60 milions el deute municipal. De 303 milions d'euros d'endeutament de l'any 2010 es va passar a 244 l'any 2014. El consistori redueix així gairebé una cinquena part del total durant aquest mandat. Es tracta de l'endeutament de tot el grup de l'Ajuntament, que inclou les societats MESSA, PUMSA i Porta Laietana.
• L'atur baixa però segueix per sobre del 20%. Tot i que al mes d'abril la taxa d'atur va baixar del 20% a Mataró per primer cop en gairebé quatre anys, la tendència dels mesos posteriors ha anat en alça. Al mes de novembre, la taxa segueix per sobre d'aquesta dada però, per segon any consecutiu, l'atur baixa durant aquest mes i es converteix en un dels mesos de novembre més positius dels darrers nou anys. A Mataró hi ha 11.973 persones desocupades.
• El documental que mostra múltiples irregularitats a la gestió de la caixa. 'Desmuntant Laietana' és el nom del documental emès al '30 Minuts' de TV3 sobre l'entitat d'estalvis. A més de l'estafa de les Preferents, el reportatge mostra casos de nepotisme protagonitzats per la família de qui en va ser director general de Caixa Laietana, Pere Anton de Dòria, i tot un seguit d'inversions immobiliàries fora de mida fruït de la mala gestió de l'entitat. Els fills de Dòria van facturar gairebé 3 milions d'euros a través de les seves empreses.
• Baixa el tipus impositiu d'IBI però pujarà la factura mitja entre 20 i 40€. L'Ajuntament de Mataró anuncia que apujarà el rebut de l'IBI entre 20 i 40 euros de mitjana l'any que ve per fer front al deute municipal i a les despeses socials. L'IBI és el principal impost que gestiona l'Ajuntament, suposant un 30% dels ingressos. Les ordenances del govern municipal s'han aprovat definitivament el mes de desembre.
• Una empresa que vol acostar la impressió 3D a tothom guanya els premis Creatic. En la 15a edició dels premis els guardons premien Formbytes, una empresa impulsada per tres emprenedors que és a punt de comercialitzar una impressora 3D portable, de fàcil ús i baix cost. L'objectiu és acostar aquesta tecnologia al gran públic, especialment a l'àmbit de l'ensenyament.