-

capgros.com

El Cafè de Mar, centre del cooperativisme

El Cafè de Mar, centre del cooperativisme Mataró celebra la Setmana Cooperativa, amb l'objectiu de difondre l'economia social, amb aquest històric edifici com a epicentre

El Cafè de Mar és un edifici històric de Mataró, que es va rehabilitar l’any 2008 i que, durant els darrers quatre anys, ha acollit la Delegació Territorial d’Ensenyament. Aquest servei s’ha traslladat tot just fa un parell de setmanes a una de les naus Cabot i Barba. D’aquesta manera, el Cafè de Mar es podrà destinar al pla d’usos que s’havia escollit des de bon principi: ser un centre de difusió del cooperativisme i l’economia social. És per aquest motiu que l’edifici serà la seu de les activitats de la Setmana Cooperativa, una iniciativa de l’IMPEM i la Fundació Unió de Cooperadors, que té lloc entre el 19 i el 26 d’octubre i que s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional del Cooperativisme. Els actes consistiran en una exposició, diverses xerrades, una ruta pel patrimoni cooperatiu de la ciutat i activitats com el lliurament del Premi de la Beca Joan Peiró. Tot plega,t amb l’objectiu de difondre l’economia social i cooperativa com un valor de present i futur en el món social, econòmic i empresarial.

El tret de sortida el donarà l’acte inaugural de l’edifici de Cafè de Mar com a seu de la Fundació Unió de Cooperadors. Aquest fet és possible gràcies a l’acord signat el 2011 entre l’Ajuntament, PUMSA i la Fundació Unió de Cooperadors per a la recuperació del patrimoni dels cooperadors a la ciutat. El Cafè de Mar és un edifici emblemàtic per al món cooperatiu de la ciutat, amb una gran càrrega simbòlica, ja que va ser la cafeteria i lloc de reunió d’una cooperativa de pescadors anomenada “La Marítima”.

Dissabte i diumenge se celebrarà la ruta guiada pel patrimoni cooperatiu de Mataró, de la mà de Víctor Ligos i Margarida Colomer, amb visites al propi Cafè, a Can Xammar, la plaça del Fonr del Vidre o la Nau Gaudí, entre d’altres. El dilluns 22, s’ha organitzat un cineforum amb la projecció i debat de la pel·lícula ‘El pan nuestro de cada día’, de King Vidor.  Durant la setmana següent hi haurà diferents xerrades, dedicades a temes com la creació d’una cooperativa, el plantejament de les empreses d’economia social com a alternativa, casos concrets d’èxit a zones com el Quebec, on tenen un fort arrelament; o les noves vies de finançament per a les cooperatives. L’entrega del premi Beca Joan Peiró, destinada a fomentar la recerca a l’entorn de l’economia social, se celebrarà el divendres 26.

Etiquetes: