-

Salva Fernàndez

El govern destina 755.000 euros del FEOSL a millores tecnològiques

El plec de condicions per adjudicar els projectes tenen clàusules per afavorir a persones desocupades en perill

L’Ajuntament de Mataró destinarà 755.000 euros dels gairebé 13 milions que l’Estat ha aportat a través del Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) a millores tecnològiques. Algunes d’elles són pel aconseguir més eficàcia en el seu funcionament intern, mentre que d’altres pretenen oferir més serveis als ciutadans. La regidora de Serveis Centrals, Montse López, ha presentat el projecte més potent d’aquests cinc que s’han donat a conèixer aquest dijous, dia 11, i que té a veure amb la instal·lació de fibra òptica a diversos equipaments de la ciutat. Dins el projecte Anella Cultural, que pretén desenvolupar una xarxa d’equipaments culturals connectats mitjançant aquesta segona generació de banda ample i que pot servir per intercanviar continguts, coproduir esdeveniments on-line i impulsar línies de recerca noves.

La xarxa desplegarà trams de fibra òptica entre Les Esmandies i la biblioteca Pompeu Fabra; de l’Escorxador –futura biblioteca Antoni Comas- fins el centre de creació de Can Gassol; de l’edifici del recinte firal del Parc Central a Can Masjuan; de la Nau Gaudí a la Nau Cabot i Barba; de l’Edifici de Vidre al TecnoCampus; i del TecnoCampus a la nau Cabot i Barba. López ha admès que això també pot repercutir en beneficis pels usuaris, que podrien, per exemple, visualitzar algun esdeveniment en directe des de la biblioteca mitjançant aquesta banda ample. El cost és de 245.000 euros.

Els altres quatre projectes han estat definits per la regidora com pensats per “modernitzar l’administració i facilitar l’accés electrònic del ciutadà”. Un d’ells és el de la instal·lació de xarxa Wi-fi a l’Ajuntament per a usos interns i corporatius. Està previst donar accés públic a Internet, tot i que de moment, per citar un exemple, els periodistes que cobreixin el Ple mensual no hi tindrien accés. En aquest cas, López ha explicat que era una prova pilot amb possible extensió posterior per fases a la ciutat, tot i que ha destacat la dificultat de donar cobertura a tothom, ja que significaria convertir l’Ajuntament en operador d’aquest servei. 180.000 euros d’inversió. També s’amplien sistemes d’emmagatzematges, com una nova cabina de discos o una ampliació de cintes de còpies de seguretat o nous programes de gestió per emmagatzemar millor, tot amb un pressupost de 160.000 euros. L’altre projecte presentat és facilitar l’accés als serveis en línia mitjançant dispositius mòbils: serveis com descarregar documentació pública del perfil del contractant, entrega i consulta de comunicats en la bústia d’incidències i queixes, entre d’altres. Per últim, s’inverteixen 80.000 euros per implementar la signatura digital en aplicacions de gestió de processos com registre de decrets, llicència d’obres, disciplina o el procediment administratiu comú.

Apostar per aturats amb dificultats d’inserció
López ha explicat que han decidit millorar les condicions del FEIL per poder “afavorir la contractació de persones en possibilitat de vulneració”, pel que el plec de condicions per adjudicar projectes del FEOSL tindran en compte unes noves “clàusules socials” en les que el personal que sigui de nova contractació “haurà d’estar en situació d’atur” i “s’incentivarà la contractació de col·lectius amb especials dificultats d’inserció”, que segons López seria un de cada cinc persones de nova contractació. La regidora ha insistit diverses vegades en que l’objectiu principal del Fons Estatal d’aquest 2010 és el de “generar ocupació”. Les previsions totals són d’uns 187 llocs de treball. Això suposa menys de la meitat de persones que s’han quedat sense feina només aquest mes de gener a Mataró, segons les últimes dades de l’atur: 553 nous desocupats i un total de 12.934.

Etiquetes: