V. B.

El Ple aprova crear la Comissió de bon govern, ètica i transparència

L'organisme, integrat per tots els grups municipals i presidit per un regidor de l'oposició, ha de crear un codi ètic que regirà tot l'Ajuntament

Un dels reptes que s'ha marcat David Bote és establir criteris d'ètica, honestedat i transparència a l'executiu que lidera. “L’assoliment d’un govern obert, honest i eficient” és una de les prioritats del Pla de Mandat 2016-2019, i un dels passos per aconseguir-ho és la creació d'una comissió municipal de bon govern, ètica i transparència. L'organisme va donar els seus primers passos en el Ple d'Abril, quan se'n va aprovar la seva constitució. Estarà integrada per representants del conjunt de grups municipals i presidida per algun dels regidors de l'oposició, encara per determinar.

L'objectiu principal de la comissió serà la creació d'un codi ètic d'aplicació tant als càrrecs electes com als treballadors públics, així com a la relació de l'Ajuntament amb els seus proveïdors. El regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, el codi haurà de regir "el conjunt de l'organització municipal" i "regular les relacions de l'Ajuntament amb els tercers". Des de l'oposició van aplaudir la mesura, especialment per la seva voluntat d'acollir representants de tots els grups municipals, però van exigir que serveixi per alguna cosa. "No volem que sigui una comissió més per penjar-se la medalla, hi ha molta feina a fer" va dir Juli Cuéllar (CUP). Montse Moron (Volem) va demanar que sigui "eficient" i "amb un principi i un final" perquè no s'allargui eternament en la seva tasca. ICV-EUiA va aplaudir el "bon tarannà" del govern en proposar la presidència per a un regidor de l'oposició i des del PP van assenyalar que en el camp de la transparència l'Ajuntament "ja està fent les coses raonablement bé".

Més enllà de la Comissió de bon govern, ètica i transparència, el govenr també preveu la posada en marxa dun nou portal web de transparència; difondre l’open data, impulsar el projecte d’agenda oberta de l’alcalde i implantar “l’alcalde als barris” (que va arrencar el mes passat); o qüestions de "bona gestió" com ara  la recuperació de les cartes de serveis, impuls de l’administració electrònica, un observatori del coneixement urbà, el Pla d’atenció ciutadana, i les clàusules socials en la contractació pública.

Etiquetes: