La polèmica sobre el futur del parvulari de Cirera sembla que finalment ha quedat resolta després d'anys de negociacions i demandes veïnals. En el ple municipal del passat dijous, 5 d'octubre, tots els grups municipals van votar favorablement al pacte acordat entre l'Ajuntament i el Bisbat de Barcelona. La resolució del conflicte consisteix en un intercanvi: l'edifici del parvulari de Cirera, per motius històrics propietat de la parròquia de Sant Josep, per un solar a Figuera Major.
El futur de l'edifici del carrer Muntanya és l'enderroc, ja que es troba afectat d'aluminosi. Després vindrà la construcció d'un centre cívic, una històrica demanda veïnal. El darrer entrebanc per fer aquesta operació, el bar que hi ha als baixos de l'edifici, sembla haver-se superat. Segons l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, aquest punt està en via de resolució. L'Ajuntament s'ha mostrat satisfet per haver tancat una vella historia i Baron ja ha avançat que a partir d'ara es començarà a dissenyar un pla d'usos del terreny amb els veïns.
Per la seva banda, l'arxiprest de Mataró i rector de Sant Josep, Jordi Cussó, també ha valorat positivament el tracte: És una bona solució per un problema que tots ja teníem ganes de resoldre. Ara l'Església mataronina es planteja el millor ús que es pot fer dels terreny de Figuera Major, integrats en l'àrea de la Parròquia de l'Esperança. Hi ha diverses propostes: un temple, un local per Caritas, un centre d'ús més social... s'haurà d'estudiar, però ara per ara, haurem d'observar com creix la ciutat.
Amb aquesta aprovació en el ple es clou una negociació que va començar el 1998.
Aquell any es tancava un acord entre el consistori i l'Arquebisbat per la cessió gratuïta dels terrenys, però un any després suposadament l'organisme catòlic se'n desdeia. L'any 2000 el consistori i l'Arquebisbat signaven un conveni per permutar l'equipament amb un terreny a la zona de Figuera Major. Dos anys més tard, segons el veïns, l'Ajuntament anunciava que havia tancat un acord i que les escriptures s'aprovarien durant el ple del mes de juny d'aquell any, però això no passava. El novembre del 2003 el Consell d'Economia del Bisbat acordava per unanimitat aprovar la permuta i, segons els veïns, des del consistori mataroní se'ls anunciava el futur enderrocament de la vella escola bressol per construir un equipament nou. Fins i tot, el 2004 i el 2005, l'Ajuntament incloïa al Pla d'Actuació Municipal l'acord per a realitzar l'avantprojecte d'un nou centre social ubicat en aquests polèmics terrenys.