El PSC va fer públic divendres passat a través de la seva web un comunicat amb què dóna suport per primera vegada a la reivindicació de que Mataró disposi d'una ràdio municipal: "El projecte d'una ràdio a Mataró com a vehicle de comunicació propera i directa entre ciutadans, entre ciutadans i polítics i entre ciutadans i administració, pot ser una eina força útil per fomentar la participació ciutadana, per informar, cohesionar i alhora, perquè no, per entretenir", s'hi pot llegir. Els socialistes creuen que un projecte com aquest, perquè avanci amb pas ferm, "ha de tenir molt presents les demandes de comunicació de proximitat de la societat mataronina actual i ha de créixer adequant-se a les necessitats de la ciutat".
L'emissió d'aquest comunicat significa la plasmació del canvi de postura que el PSC mataroní ha fet respecte a la necessitat o no de tenir una ràdio, que per força ha de ser de titularitat municipal ja que la llicència privada l'ocupa la Ràdio RM de Justo Molinero. Fins el juliol de 2003, l'exalcalde Manuel Mas havia insistit en què no feia falta tenir una emissora municipal. El secretari d'organització del PSC, Ramon Bassas, ha explicat que públicament el PSC com a tal no havia dit mai res, respecte a la ràdio: "Al programa electoral no en dèiem res i ara, davant una demanda ciutadana, ens posicionem. Estem disposats a parlar-ne".
El comunicat es va penjar a la web del PSC hores abans que comencés, dissabte al matí a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, la jornada de comunicació local impulsada per l'Ajuntament de Mataró amb l'objectiu d'analitzar el panorama comunicatiu de la ciutat i escatir la necessitat de que la ciutat disposi d'aquesta ràdio.
Dissabte a la tarda, justament, les conclusions de la jornada van posar de manifest que la majoria d'assistents creuen necessària l'existència d'una ràdio municipal. A més a més d'això, els integrants de les diferents comissions (Internet, premsa escrita, televisió i ràdio) van apuntar que el futur de la premsa passarà per la gratuïtat o bé per un model mixte gratuït/de pagament, es va posar de manifest la necessitat de tenir una ràdio municipal així com de mantenir una televisió local amb un servei de caràcter marcadament públic. També es va parlar de la possibilitat que l'Ajuntament retransmeti actes com els plens ordinaris o crear un arxiu digital d'imatges a partir del fons de Televisió de Mataró.
La jornada, coordinada pel periodista Joan Catà, la va cloure Pilar González-Agàpito, que va substituir Joan Antoni Baron, de viatge a Créteil (França). La primera tinent d'alcalde va agrair la feina feta als periodistes i va explicar que el Pla de Comunicació havia de servir de cara als ciutadans, a la promoció de la ciutat i als treballadors de la Casa Gran.
Tots d'acord
Un cop emès el posicionament del PSC, queda clar que els tres membres del govern mataroní estan d'acord amb què Mataró necessita una ràdio municipal, ja que ERC va emtre un comunicat en què apostava explícitament per la creació de la ràdio el dia de Sant Jordi. El president local d'ICV, Toni Guirao, apunta que els ecosocialistes també hi estan d'acord: «En els nostres programes electorals sempre hem estat a favor de la ràdio. El que passa és que no ens podem llençar a l'aventura», ha dit. Guirao comenta que ICV seria favorable a una ràdio municipal gestionada directament per l'Ajuntament: "El primer que cal definir és el model de ràdio. Si fos pública però gestionada per una empresa i es demostrés que seria més barata ho podriem acceptar, però en principi no ho veiem així". Guirao ha fet referència també a la migradesa de recursos municipals com un possible impediment per tirar endavant.