Després de consolidar el projecte i també els seus fonaments econòmics i financers, el repte que té el TecnoCampus per endavant "és ara el retorn a la societat". Així ho ha explicat aquest dimecres el seu president, Miquel Rey, en una roda de premsa de balanç dels serveis de suport als emprenedors i les empreses que ofereix el Parc empresarial i universitari. A més de "regar" el terreny perquè sorgeixin nous emprenedors, el TecnoCampus es vol centrar en "ajudar a que el teixit empresarial del territori creixi", segons Rey. El regidor ha recordat que un dels principals objectius del Parc des de la seva creació és augmentar el PIB de Mataró i la comarca.
Pel que fa al servei de suport als emprenedors i empreses del TecnoCampus, ha ajudat a crear 430 empreses des del 2010. Ha assessorat més de 2.800 persones i per la incubadora hi han passat 54 empreses de nova creació, de les quals 11 continuen al parc. Entre elles, destaquen plataformes com Verkami o l'empresa farmacèutica Minoryx Therapeutics, que acaba de rebre una injecció d'1,6 milions d'euros.
Dos exemples d'èxit
A la roda de premsa d'aquest dimecres també hi han assistit representants de dos projectes empresarials amb seu al TecnoCampus: Fit and Sit, guanyador del Creatic 2014 amb el seu projecte de moda per a persoens amb problemes de mobilitat; i Slid, vencedor de l'edició anterior del premi, que promou un sistema d'intercanvi de targetes de negoci via telèfon mòbil. La primera acaba d'arribar a un acord amb Verkami per impulsar una campanya de micromecenatge per seguir creixent en la seva producció; i la segona ha aconseguit més de mig milió de dòlars en una ronda de finançament als Estats Units per desenvolupar un nou sistema de transmissió d'informació a través del so.