-

capgros.com/ACN

El TecnoCampus celebra cinc anys amb l'objectiu d'internacionalitzar-se

El centre també vol convertir-se en residència universitària i un pol Salutr

El TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM) celebra aquest novembre el seu 5è aniversari. El projecte s'ha consolidat en poc temps i ara afronta un període de maduresa amb nous reptes. Qui ha estat el seu president en els darrers temps, Miquel Rey –abandonarà el càrrec properament per motius professionals–, ha explicat en una entrevista a l'ACN que el futur passa per la internacionalització, l'obertura d'una residència universitària o la creació d'un 'ecosistema' formatiu, professional i de recerca en l'àmbit sanitari. Això, sumat al centre integral de Formació Professional (FP) projectat a l'entorn, preveu donar peu al naixement d'un nou barri del coneixement que Rey bateja com el 'districte TecnoCampus'.

Els edificis d'oficines del TCM tenen una ocupació d'entre el 79% i el 92%, la més alta mai registrada des de la inauguració de les instal·lacions, ara fa cinc anys. L'any passat també es van celebrar més congressos que mai, un total de 306, amb prop de 30.000 assistents. I el curs universitari s'ha engegat amb rècord d'estudiants, fregant els 3.000 alumnes.

"Des dels 90 que es comença a parlar del concepte TecnoCampus i s'han superat totes les expectatives", celebra el fins ara president del TCM i regidor sortint de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey. "Hem d'estar contents i agraïts. És un concepte molt ben pensat i ben aplicat, fins i tot havent passat una època de penúries econòmiques brutal", reflexiona.

En aquest sentit, recorda que quan es va inaugurar el TCM, l'any 2010, "es perdien diners cada dia". Ara la situació és ben diferent, ja que l'augment d'alumnes –llavors n'hi havia tot just un miler– ha permès superar aquesta situació i, en conseqüència també s'ha farcit de "qualitat" l'oferta formativa del campus.

"Un cop tenim una universitat i un parc empresarial que funciona, ara el tercer repte és maximitzar el seu efecte a l'entorn més immediat, que és el barri". En aquest sentit, diu Rey, l'àmbit d'influència és el polígon del Rengle, les Hortes del Camí Ral o el Pla d'en Boet. És el que ha batejat com a 'districte TecnoCampus'. "El nom del barri se li acabarà donant", preveu.

Una de les primeres accions que es preveuen per visualitzar aquest nou espai de ciutat és el trasllat de l'escola de Salut a les oficines del Rengle perquè les actuals instal·lacions del TCM ja han quedat petites. El moviment es vol aprofitar "per generar un 'ecosistema' de Salut amb el cos docent i de recerca, els alumnes, els laboratoris i empreses del sector, creant una mena de TecnoCampusSalut".

D'altra banda, a llarg termini es preveu la construcció d'un centre integral d'FP a tocar del TecnoCampus, com una de les grans apostes de ciutat per als pròxims anys, així com la creació d'una residència universitària "L'hem d'aconseguir en breu", manifesta el fins ara màxim responsable polític del TCM.

Amb totes aquestes actuacions, el projecte TCM preveu obrir-se a la internacionalització, un dels aspectes més "joves" i que encara està per desenvolupar en el conjunt del TecnoCampus, segons reconeix el mateix Rey. L'acollida d'estudiants estrangers, les dobles titulacions a través de convenis amb universitats d'altres països o la incorporació de graus en altres llengües, són vies a explorar en aquest àmbit.

Etiquetes: