Els aproximadament 15.000 afectats per les preferents de Caixa Laietana han rebut el suport de tots els grups parlamentaris després de la reunió que ha mantingut aquest dijous l'alcalde Mataró, Joan Mora, membres de la plataforma d'afectats Estafabanca, el Defensor del Ciutadà de Mataró i el director de l'Agència Catalana de Consum amb la presidenta de la cambra, Núria de Gispert. Mora, després de tenir el suport de tots els grups també del Congrés i de tota la comarca del Maresme, ha volgut llençar un missatge "d'optimisme però amb molta prudència" i ha assegurat que seguirà treballant "perquè ningú es quedi fora de la lletra petita a l'hora de recuperar els estalvis".
Mora ha explicat que a Mataró hi ha uns 15.000 afectats i que arreu de Catalunya es calcula que són uns 300.000. L'alcalde de Mataró ha criticat que per la "mala praxis bancària" els petits estalviadors que van posar els seus diners en dipòsits a termini fix ara siguin considerats inversors de Bankia, intervinguda pel FROB, després de pressions "d'una intensitat molt elevada al març del 2012", abans de sortir a borsa.
"El que volem és volem és vigilar que les sortida que es doni vagi encaminada a que els inversors recuperin els estalvi i no se'ls tracti com a inversors", ha insistit. Per Mora, "algú ha de pagar" després que milers de ciutadans hagin perdut els estalvis "de tota la vida" i "que avui se'ls ha segrestat vilment".
L'alcalde de Mataró ha comentat que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, els va prometre que es tindria una "consideració especial" cap als afectats de Via Laietana. Mora ha advocat per un "arbitratge universal" i que es puguin recuperar el 100% dels estalvis dels afectats. La solució del Ministeri, ha continuat, és que ho porti la Junta de Arbitraje de l'Estat i no l'Agència Catalana de Consum. Mora ha dit que preferiria que fos l'organisme català, tot i que ha afirmat que més enllà de la competència "discutim que la gent recuperi els seus estalvis".