Més de 500 persones han participat al congrés internacional Recuwatt, que va tancar portes divendres passat després de tres jornades al TecnoCampus dedicades al tractament de residus. Va ser la quarta edició i la més participativa de totes, amb més de 510 inscrits i amb un major nombre d'entitats a l'organització. Recuwatt està impulsat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, i com a novetat s’hi han sumat a l’organització el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. A més, també estan entre els organitzadors la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, i hi col·laboren una seixantena d’entitats públiques i privades.
El 'porta a porta' és el sistema que millors resultats està obtenint, segons els ponents
El sistema de recollida porta a porta, que al Maresme s'aplica a municipis com Argentona, va ser un dels més ben valorats pels assistents. En una sessió dedicada al paper de les administracions locals en la gestió i tracament dels residus municipls, la major part de ponents van concloure que aquest és el sistema que millors resultats està obtenint.
Diòxid de carboni
Entre altres conclusions del Recuwatt, va destacar que Catalunya i Espanya han de millorar la seva eficiència en l'ús dels recursos i la reducció de les emissions de diòxid de carboni. Ho ha de fer si vol assolir assolir els nivells d’economia circular de la mitjana europea dels països del centre i del nord d’Europa.