Els membres del Centre Social Okupat i Autogestionat de la Fibra estan convocats el proper dijous, 27 de març, al judici que decidirà el futur desallotjament de l’espai. Així ho han confirmat aquest divendres, dia 14, alguns dels seus membres, que denuncien el fet que se’ls demana una caució de 30.000 euros per poder defensar-se durant el judici. “Això confirma que no tots som iguals davant la llei i vulnera el dret de les persones a defensar-se”, ha explicat l’Enric, qui ha recordat que “el procés penal va ser desestimat pel jutge per falta de motius i ara estem en un administratiu”. Respecte la possible resposta del jutge, Enric ha admès que “hi ha casos que han estat favorables perquè havien prescrit però tenim bastant assumit que ens faran fora”.
Els okupes també han convocat per al proper 29 de març a les 17.00h davant la drogueria una manifestació i tenen previst fer una concentració a les 20.00h el dia definitiu del desallotjament. Des de la CSOA han lamentat també que se’ls fagi fora mentre no molesten a ningú per “un projecte d’escoles que no està previst fins d’aquí un any i mig”, ha comentat la Maria. “Ja va passar amb l’Estella i amb la drogueria que van fer fora els grups que ocupaven aquelles espais i a dia d’avui encara no hi ha res fet”, ha afegit.
Aquest juliol la Fibra hauria complert tres anys. En aquest temps, després d’un primer període en el que els membres de la CSOA van netejar i rehabilitar l’espai, s’hi han realitzat tot tipus d’activitats que, segons els seus membres, enriquien el barri de Rocafonda. Des de trapecistes, tallers de cuina o tallers de bicicletes fins a espectacles oberts, concerts punky, reggae o de música electrònica, l’Enric afirma que “han passat per aquí més d’un miler de persones”. Els okupes han assegurat també mitjançant un manifest que el desallotjament no és pels “1.000 dies ocupats sinó pel que s’hi ha fet, la influència que genera al barri i a la ciutat” per acabar avisant que seguiran “lluitant, creant i cridant”.