El desallotjament de quatre joves del CSOA L'Estella, que ha tingut lloc aquest matí, podria ser il·legal. Segons Raquel Frías, advocada del Col·lectiu Ronda i representant dels okupes, l'ordre dictada pel titular del jutjat número 1 de Mataró només permetia als agents i a la comitiva judicial a entrar a l'edifici per identificar els seus habitants i comprovar si la seva activitat constituïa motiu de delicte.
Però l'acció s'ha tancat amb el desallotjament de quatre joves i poc després la comitiva judicial ha fet entrega de l'immoble als seus propietaris, l'empresa constructora S.R., que immediatament ha entrat amb màquines excavadores i ha iniciat les tasques d'enderroc de l'edifici. Els joves desocupats només s'han pogut emportar algunes pertinences però la majoria dels seus béns han quedat destrossats per l'acció de les màquines.
Els joves han denunciat aquest fets davant el jutjat de guardia. Segons ha relatat Frías, després d'analitzar l'expedient el jutge de guardia ha considerat que el desallotjament i l'entrada posterior de les màquines no era legal i ha dictat, sobre dos quarts de set, una ordre per aturar l'enderroc de l'edifici. Tot i això, quan els joves han tornat a la casa, l'ex fàbrica de Can Maymí, s'han trobat que l'entrada ja havia estat tapada i no han pogut accedir a l'interior.
Frías ha explicat que ara s'estudiarà quins pasos legals es poden portar a terme. Mentrestant, un centenar d'okupes i simpatitzants del moviment s'han manifestat aquest vespre davant l'Ajuntament per protestar pel desallotjament. Durant la trobada, que ha durat més de mitja hora s'han cridat consignes contra el poder judicial i també contra l'Ajuntament. Dins l'Ajuntament, una quantiosa dotació de la policia local i dels Mossos s'ha mantingut alerta per si es produien incidents.