Toni Guirao, Montserrat Guardiola i Carlos Fernàndez, donant la benvinguda als nens

Eduard Castro

Els petits ambaixadors del Sàhara visiten l'Ajuntament

Els 16 saharauís que estan d'acollida a Mataró des del passat 26 de juliol, van retrobar-se a la Sala de Plens

L'ajuntament de Mataró va obrir les portes el passat dijous dia 12, als 16 nens saharauís que estan d'acollida amb families mataronines. Els nens, acompanyats de les famílies que els han acollit durant aquests dies, van asseure's a la Sala de Plens per escoltar la benvinguda que els oferien el segon tinent d'alcalde, Toni Guirao i el regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández. Durant l'acte també va intervenir la presidenta de la secció de Mataró de l'ACAPS, Montse Guardiola, que va agraïr a tots els pares i mares i col·laboradors "que fan possible aquesta acollida tan humana i educativa", explicava Guardiola.

Els nens saharauís inscrits en el programa d'acollida han de tenir una edat entre 6 i 12 anys. Per alguns, com la El-laiza, aquest serà el seu darrer any de vacances a Mataró. Ana Gómez, vicepresidenta de l'ACAPS i mare d'acollida de la El-laiza, explica que és el sisè any que acull a nens saharauís: "a casa hem tingut la El-laiza cinc anys i un altre any vam tenir un nen, però la El-laiza sempre s'ha portat molt bé amb la meva filla, que són d'edats similars", comenta Gómez. TOt i mostrar-se una mica tímida, El-laiza no dubta en explicar que a ella i a les seves amigues, el que més li agrada de Mataró "és la festa que fem aquí cada any".

La vicepresidenta de l'ACAPS afirma que una de les coses més sorprenents dels nens quan arriben per primer cop és que no coneixen res del que consdiderem quotidià, "es sorprenen que surti aigua d'una aixeta". Per altra banda també ressalta l'enorme generositat dels nens, "ho comparteixen tot, explica Gómez.

Una de les mares d'acollida novelles, Amparo López, que és el primer any que acull una nena, explica que al principi són una mica reservats, però que quan t'agafen una mica de confiança es tornen molt espavilats, "són com un fill més".

Després de la benvinguda, els 16 nens saharauís van rebre una motxilla de regal, fet amb el que es van mostrar encantats i, per últim, van realitzar una fotografia de família per recordar aquell dia tan especial.

Etiquetes: