Aquest itinerari proposa un recorregut pel conjunt megalític de Coma d'Infern. Aquest conjunt, datat entre el IV i II mil·leni a.C., presenta un grup molt notable de sepulcres megalítics. De la mateixa època són també uns curiosos gravats esculpits en unes lloses planes anomenats inscultures, ancestrals representacions dels primers pobladors de les terres baixes de l'Albera. La seva proximitat i el fet que es trobin en un mateix paratge geogràfic, fa d'aquest indret una de les més singulars concentracions megalítiques de la comarca. Per accedir al punt d'inici de l'excursió cal sortir de Vilajuïga per la carretera GIP-6041 en direcció a Sant Pere de Rodes. Un quilòmetre més enllà, un camí senyalitzat a mà dreta indica el començament d'aquesta ruta. Hi ha espai per aparcar. Més endavant el camí s'acaba i es continua per un sender. Ben aviat el sender es divideix i cal seguir per l'esquerra, travessant un petit torrent, i continuar ara en pujada.
El dolmen de la Vinya del rei és el primer que trobarem després d'haver caminat mitja hora. És el més gran dels cinc que trobarem en aquesta caminada. Conserva una cambra de 2,2 metres d'amplada per 2,8 de llargada, amb una alçada d'1,65 metres.
El sender planeja cap a l'esquerra, gira de sobte a la dreta i puja fortament fins a arribar a la carena on, de seguida, es troba el dolmen del Garrollar. S'hi distingeix només una cambra i la llosa del corredor.
Quan haurem caminat tres quarts d'hora aproximadament, i superant un desnivell considerable, caminarem per sobre d'un mur de pedres que ens farà descobrir dues construccions més: el dolmen de la Talaia i el de les Ruïnes, un sepulcre rectangular amb galeria que compta amb sis grans lloses que sostenen la coberta. Poc després es troba el dolmen de la Carena, també de forma rectangular i de 3 metres de llargada per 1,6 d'amplada.
Al cap d'una hora i escaig de camí es desemboca a la carretera que duu a Sant Pere de Rodes (la GIP-6041), on s'observen uns gravats prehistòrics sobre unes lloses, anomenats inscultures, que representen creus i cassoletes. Es prossegueix per la carretera i, al cap de 35 minuts, es pren un caminoi que es troba menys obert que els anteriors. Es guanya una mica d'altitud i després es torna a baixar pel camí que travessa un terreny costerut i rocallós, seguint sempre unes marques grogues; cal deixar una petita desviació a la dreta que ens portaria al camí de pujada, que es pot identificar a ponent, on es pot veure clarament la carena i les tombes megalítiques. Passarem pel costat del dolmen Caigut.
A l'hora i 20 minuts el trajecte creua la muntanya, canvia de vessant i arriba tot baixant a la cova del Cau del Llop, on van viure antics pobladors de l'època megalítica. La cova fa 2 metres d'alçària i 3 de llargada. Més endavant el camí baixa pronunciadament fins a trobar el camí de pujada en el punt que s'ha creuat el torrentet, on cal girar a l'esquerra per arribar, a l'hora i 40 minuts, al punt de sortida.