BNI Maresme es va conformar com a grup de treball aquesta mateixa setmana amb gairebé 40 empreses que conformen aquesta xarxa de treball basada en crear sinergies per millorar la seva facturació. El projecte, que compta amb milers d’empreses arreu del món, va arrencar fa mesos a la capital del Maresme, i actualment i després de formació, captació de nous participants i organització de l’equip directiu, ja treballen de manera col·laborativa per relacionar-se i trobar solucions comuns.
El seu president és Joan Calleja, gerent de Nova Aliança, que explica que va assistir a una primera trobada informativa i ha acabat com a cara visible del grup maresmenc. “Vaig veure que era una idea interessant per desenvolupar la meva empresa i vaig apostar-hi”. Dimecres, dia 11, faran una nova presentació de portes obertes a qui vulgui informar-se. Es pot trobar més detalls sobre BNi al seu Facebook o al seu compte d'Instagram @bnimataro i @bni_mataro.
Què et va convèncer de la primera reunió per formar part de BNI?
Quelcom molt obvi però que a vegades no tenim en compte com a empreses. Quan treballem en el nostre negoci, tots fem networking. Recomanem un lampista, com qui recomana el seu perruquer si li pregunten en l’àmbit personal. I això mai ho hem quantificat ni valorat com afecta a la nostra empresa. En aquest grup vaig trobar que podia quantificar la gent a la que podia ajudar i també la que podia ajudar-me a mi.
Com s’ha conformat BNI Maresme durant aquests mesos?
Hem buscat empresaris que estiguessin interessats en el projecte, convidant-los a reunions informatives i també formant-nos.
Com funciona BNI?
És un grup d’empresaris que treballa fent networking a partir dels coneixements que cadascú aporta del seu àmbit. Ens recomanem uns als altres, cobrim necessitats. La mida ideal dels grups és de 40 a 60 participants, amb la condició que cadascú representa un sector i no pot haver-hi dos empreses que es facin competència. Tots oferim i tots rebem.
És un grup tancat?
Al contrari! Estem oberts a nous integrants que aportin solucions. El que sí que està tancat, per exemple, és el sector de les assegurances perquè la represento jo, però tenim moltes activitats no representades. Trobar contactes de confiança per ampliar el grup és el nostre objectiu.
Què t’ha sorprès d’aquest model de networking?
Moltes coses, però la que més ha estat poder trobar solucions pel meu negoci en empreses que tinc a dos carrers.
Què aporta BNI que no hi hagués abans?
Al territori tenim molts gremis i associacions que són tancats en el seu sector, però no teníem una organització preocupada per tenir representants dels sectors preocupant-se els uns dels altres. Som un grup amb un treball col·legiat. La meva presidència no deixa de ser simbòlica, ja que una vintena del grup de 36 tenen tasques assignades. Només treballant en equip es pot avançar.