Un grup d’amics de Mataró dels quals n’hi ha més a Cambridge que a la capital del Maresme. És el cas d’en Santi, en Lluís, l’Ale, en Dani, la Sandra, en Manu i la Mònica. Les perspectives laborals en molts casos, i l’amor en d’altres, els han portat a conviure lluny de casa seva. “En Santi, en Lluís i jo ens coneixem des de marrecs, ja que anàvem junts a l’escola des dels quatre anys”, explica en Manu. El següent a sumar-se al grup va ser en Dani: “vaig conèixer a en Lluís a batxillerat (Valldemia), de jugar junts a la Gàbia a bàsquet i de rondar pel Garriga, ell intercanviant cartes de Magic i jo preguntant per vintena vegada si el joc que esperava havia arribat”. En Dani també va fer amistat amb en Manu i en Santi “gràcies al Virtual Zone, el primer cyber del país, que es trobava a Mataró i on anàvem a jugar a videojocs en xarxa”.
Més tard van conèixer a la Mònica “amb una activitat típica dels mataronins”, expliquen, com és el xat #privat_mataro de l’IRC, amb qui també van establir amistat. A l’empresa TinyTronic, on en Dani i en Lluís van anar a treballar en acabar la carrera, es van topar amb la Sandra, que treballava al departament de marketing i vendes; i amb l’Ale, una mexicana que portava diversos anys estudiant a Barcelona i que s’havia incorporat a la companyia com a dissenyadora gràfica.
La delicada situació d’aquesta empresa va propiciar que l’any 2010 en Dani decidís buscar feina fora (és enginyer de telecomunicacions), i va trobar una bona proposta a Cambridge. La Mònica, també del mateix ram, va provar sort amb ell. “El meu repte es fer-vos venir a tots a UK!”, els va dir en Dani als amics. I es va sortir amb al seva.
De Cambridge destaquen la qualitat laboral, però n’odien el clima
Mentre en Lluís i l’Ale, actualment casats, van marxar a Graz (Àustria) i Mèxic respectivament per motius laborals, en Santi va decidir fer les maletes l’any 2012: “volia un canvi i com que en Dani i la Mònica ja vivien a Cambridge, va ser la meva primera opció”. Allà va compartir pis amb la Mònica, que en aquell moment vivia amb la Cristina (la vuitena en discòrdia a la fotografia), una cosina d’un amic de la Mònica que és, actualment, la seva parella. A principis de 2013 arribaria la segona tongada de mataronins a Cambridge.
En Lluís ho va fer perquè en Dani el va animar (buscaven un enginyer a la seva empresa), i això va permetre retrobar-se de nou amb l’Ale: “vam parlar-ho i era la millor sortida pels dos”. En Manu, que havia estat estudiant anglès a Barcelona, va donar el salt en aconseguir una proposta laboral (creació i manteniment d’app’s per empreses), i ara comparteix casa amb la seva parella, la Mònica, i amb en Santi i la Cristina. Només faltava la Sandra Quan Tiny Tronic va tancar, va decidir començar de zero: “vaig posar-me a estudiar anglès i vaig anar a viure al 2013 amb en Dani, la meva parella. Al cap d’uns mesos vaig tornar a compartir lloc de feina amb l’Ale a Spotify, i actualment treballo a Bango, on també hi ha en Santi”.
En tres anys, els set amics van acabar compartint ciutat... A més de 1.500km d’on es van conèixer, i això que no hi són tots. “tenim alguns amics a Toronto i Madrid, però encara ens en queda algun a Mataró”, diuen rient.
Jocs de taula, sèries i Google Calendar
“Quedem per dinars i celebracions”, explica en Lluís. El cert és que tots coincideixen que la vida a Cambridge és “avorrida”, ja que les botigues tanquen aviat, però es veuen per “jugar a jocs de taula o veure sèries”. “No sortim de festa com a Mataró”, apunta la Mònica; “perquè abans érem més joves!”, matisa en Santi. Tots tenen planificats viatges freqüents a Mataró: “tenim un Google Calendar per veure on parem i si podem compartir transport a l’aeroport”. En una cosa coincideixen: “el millor de Cambridge és la feina i la cultura laboral; el pitjor, el clima i tenir la família lluny.