La Fundació El Maresme pro persones amb discapacitat participa de nou a la Diada de Sant Jordi amb diferents activitats, amb les quals demanarà que la cultura sigui més accessible a tothom. Entre elles destaca la presentació Teatratlitzada de 'Moltes gràcies', el 9è conte d'en Santi. Enguany està escrit per professionals de la Fundació maresme i il·lustrat per la mataronina VAnessa Linares, i ret homenatge a totes les persones que acompanyen infants i persones amb especials dificultats des de l’inici de la pandèmia.
Enguany, la banda sonora del conte ha anat a càrrec del professor de música Alex González i de l’alumna Martina Garcia Pujol ( La Fundació el Maresme recupera el Pati del Cafè Nou de Mataró com a escenari de la representació teatralitzada, que tindrà lloc aquest divendres 22 d’abril a partir de les 9.45h i fins a les 13h, de la mà de persones ateses i professionals del centres ocupacionals Jaume Isern i Pere Parera. S’espera que més de 800 nens i nenes de diferents escoles de Mataró s’hi apropin a conèixer aquesta nova aventura d’en Santi.
La setmana del 25 d’abril, la Fundació el Maresme iniciarà la distribució del nou conte d’en Santi a totes les escoles i biblioteques de la comarca. La col·lecció de contes d’en Santi treballa el respecte a la diferència i a la diversitat, així com les dificultats que podem tenir totes i tots. Els textos són senzills i propers i tenen com a fil conductor en Santi, la icona de la Fundació el Maresme. A cada conte se li planteja una dificultat amb què es pot trobar ell o un/a company/a i diferents estratègies per poder-hi reflexionar. Són situacions d’escola properes i quotidianes que ens apropen a diferents discapacitats o diversitats.
La Fundació el Maresme, a més, se suma a la campanya impulsada per dincat a través de la qual les entitats del sector omplirem les xarxes socials reclamant més llibres en lectura fàcil i una cultura accessible per a tothom. Són milers les persones que veuen vulnerat el seu dret a la cultura i a la informació, en no poder entendre la major part dels llibres i documents. Per això, des del sector es reclama que s’escriguin més llibres en lectura fàcil (LF) i que les editorials prenguin consciència d’aquesta necessitat.