Els resultats de les empreses filials de Pumsa dedicades a l’habitatge i a la gestió del trànsit han tancat l’exercici ha estat força diferent. L’empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) va tancar amb un dèficit de 519.472 euros, que el seu president, Oriol Batista, atribueix tant a les inversions en la creació de nous aparcaments com a la dificultat per comercialitzar les places ja finalitzades. “Aquest resultats en una empresa privada serien molt dolents, però en una de pública és positiu perquè vol dir que hi ha una necessitat a la ciutat i que s’hi està donant resposta”, va dir Batista, que també va defensar la construcció d’aparcaments com una “inversió de futur”. Batista assegura que aquest dèficit ja estava previst en el pressupost de l’exercici. Tal i com es preveu en el contracte-programa entre Gintra i l’Ajuntament, el consistori farà les aportacions necessàries per compensar-lo.
La xifra de negocis al 2007 de Gintra va ser de més d’1,5 milions d’euros i els fons propis a finals d’any eren d’1,9 milions, mentre que l’endeutament ha superat els 4 milions, una xifra que s’explica pel finançament dels nous aparcaments. Actualment Pumsa disposa de 1019 places d’aparcament en propietat i té previst arribar a gestionar fins a 1251 places durant el 2008. D’altra banda, Gintra també té subcontractada la gestió del servei de grua i de la zona blava.
Per la seva part, la societat municipal Prohabitatge, que s’ocupa de la gestió del seu parc d’habitatges, ha tancat l’any amb un benefici de 66.488 euros, com a conseqüència de l’augment dels serveis prestats a Pumsa sobre el seu parc d’habitatges. L’empresa va tancar l’exercici amb uns ingressos de 751.925 euros, xifra superior als 624.000 euros de l’any anterior. El 44% d’aquests ingressos provenen de les subvencions i aportacions de la Generalitat i el 43%, de la gestió del parc d’habitatges de Pumsa, mentre que el 12% restant prové dels lloguer d’habitatges. L’endeutament al final de l’exercici era de 244.643 euros, destinant al finançament de la rehabilitació dels pisos de carrer Pasqual Madoz. El president de Prohabitatge, Francesc Teixidó, destaca la “solvència econòmica” i assegura que aquest era un dels objectius de l’empresa.
D’altra banda, Prohabitatge és una empresa de serveis gratuïts. En aquest sentit, Teixidó destaca que durant el 2007 s’ha ampliat el catàleg de serveis, destinats “a donar cobertura a aquells sectors que no troben oferta d’habitatge al sector lliure” així com també a la rehabilitació. En aquest sentit, l’empresa va renovar l’any passat el conveni amb la Generalitat per crear l’Oficina Local de l’Habitatge, que ha tramitat durant el 2007 64 ajuts per la rehabilitació, 85 cèdules d’habitabilitat, 79 tests d’edificis, 23 informes d’idoneïtat i 14 subvencions per instal·lar ascensors. A més, ha prorrogat el conveni per la creació de la Borsa de Lloguer Jove i s’ha renovat el conveni amb Adigsa per crear la xarxa de medicació per al lloguer social. Una altra de les mesures per ampliar l’oferta dels pisos de lloguer és la cessió d’habitatges buits a Prohabitatge per part dels seus propietaris per un període de sis anys.