Jaume Boter de Palau (Mataró, 1941) va ser ahir a la nit escollit per unanimitat nou president de la Caixa Laietana durant una reunió constituient del nou Consell Administratiu de l'entitat. El nou president, que abans ocupava la vicepresidència primera des del 1998, és floricultor i pèrit agrícola de professió i normalment participa en diverses associacions culturals de la ciutat, com el Grup d'Opinió Jaume Llavina i l'Òmnium Cultural. Amb anterioritat, també havia estat conseller de Ges Laietana i de Ges Laietania Pensions, dues societats filials de la propia caixa.
Jaume Boter de Palau ha substituït a Antoni Bonamusa qui feia onze anys que ocupava la presidència de l'entitat financera i dotze que exercia com a conseller, per tant, segons els estatus de l'entitat i la nova Llei de Caixa, no podia ser reelegit perquè aquestes normatives limiten a 12 anys la presència d'una persona al Consell d'Administració o en la Comissió de Gestió. Aquesta mateixa llei limita la presidència de Boter de Palau a vuit anys, ja que en du quatre en el consell.
Durant el Consell d'ahir a la nit també es van renovar els dues vicepresidències, les quals van ser assignades la primera a Jordi Beltran, propietari de la Gestoria Bertran, i la segona a Julià Gil.
Per altra banda, dilluns va tenir lloc l'Assemblea General de la Caixa Laietana, durant la qual es van aprovar els comptes anuals, individuals i consolidats, l'informe de gestió i la proposta d'aplicació dels resultats de l'exercici 2003, els quals es detinaran 13.667 milers d'euros a reserves i 4.000 milers d'euros en obra social i cultural. En aquesta reunió Antoni de Dòria, qui per edat segons la nova Llei de Caixes no va poder obtar a la presidència i perquè no forma part del Consell d'Adminitració, va destacar l'actual creixement i la vitalitat de l'entitat.
Finalment, l'assemblea va concloure amb la renovació de la meitat dels consellers generals de la Caixa Laietana, que es renoven alternativament cada dos anys. L'Assemblea General de la Caixa Laietana està formada per cent consellers: quaranta en representació dels impositors, trenta en representació de les entitats, vint en representació de les coorporacions locals i deu en representació dels empleats.