Joan Misser va néixer a Arenys de Mar el 1921 i va passar la seva infantesa a Mataró. El 1935 es va traslladar a Barcelona, on va viure tota la Guerra Civil. La repressió posterior el va conduir a partir dels anys cinquanta a unir-se a la resistència popular i a col·laborar en la naixença del Front Obrer de Catalunya (FOC). Però Misser sobretot va contribuir al canvi de mentalitats i al compromís pacifista amb la introducció a Catalunya del moviment pacifista Pax Christi en la mateixa època, junt amb personalitats com Víctor Seix i Frederic Roda.
Aquesta entitat de caràcter cristià-pacifista, que celebra enguany el seu cinquantè aniversari, està considerada la "mare" del moviment per la pau a Catalunya, en una expressió de Joan Gomis, el principal impulsor de Justícia i Pau, una altra entitat d'església prou coneguda. La revista Foc Nou li dedica una extensa entrevista en el seu número d'octubre, on Misser repassa el naixement d'aquesta entitat i la situació que es vivia a Catalunya fa mig segle.
"D'entrada, el que buscava Pax Christi era la reconciliació (...) Hi havia el tòpic d'aquella època dels 25 años de paz. Era pau perquè no hi havia guerra. Però el que provocava les guerres eren els malentesos existents; i aquí encara teníem tots els vestigis de la Guerra Civil i de l'enfrontament", recorda Misser en l'entrevista.
Pax Christi va tenir un dels seus moments àlgids a la dècada dels anys setanta quan va organitzar el 1976 la Marxa de la Llibertat, en aquell moment protagonitzat per Àngel Colom i Arcadi Oliveras. Aquesta va ser la gran acció noviolenta de la Catalunya d'aquells anys, impulsada per una associació que havia adoptat aquesta forma de lluita com a mètode, tot i no estar en els seus estatuts explícitament.