-

Salva Fernàndez

Joves discapacitats es formen per ser auxiliars d’oficina

L'Obra Social La Caixa atorga una ajuda de 12.500 euros a la Fundació Maresme perquè pugui realitzar itineraris per la inserció laboral

Mari Ángeles Cerdà va acabar dilluns passat, dia 26, la seva estada de pràctiques al IES Puig i Cadafalch. Després de 200 hores de formació i 100 de pràctica, ara treballarà en una escola a Argentona. Ella forma part dels vuit nois i noies discapacitats psíquics que estan realitzant aquest itinerari per la inserció laboral gràcies a la Fundació Maresme i a l’Obra Social La Caixa, que ha atorgat una ajuda de 12.500 euros perquè l’entitat pugui realitzar aquesta iniciativa. L’objectiu final, explica la responsable d’aquest itinerari dins la Fundació, Gemma Pallarès, és poder “aconseguir que els nois discapacitats entrin en empreses ordinàries”. “Cal que les empreses vegin que aquestes persones poden treballar i fer tasques concretes”, afegeix Pallarès. Aquests itineraris serveixen, també, per “ajudar als nois en aquest procés d’adaptació i augmentar les seves competències”.

Pallarès explica que cada vegada hi ha “més acceptació social i poden treballar en empreses amb proteccions diferents”. Les tasques a realitzar en aquest itinerari són les d’auxiliar d’oficina: “La formació serveix per detectar les qualitats d’orientació diferents i així saber si poden realitzar tasques de gestió, o altres feines més mecàniques”. Aquest conveni de pràctiques, junt amb la tasca que es porta realitzant des de fa tres anys i els Serveis d’Inserció Laboral (SIL) ubicats a l’IMPEM, han recollit experiències de 27 persones diferents amb convenis amb una vintena d’empreses. En Jordi, amb 22 anys, està fent pràctiques a l’Escola Pia Santa Anna. El responsable de personal, Xavier Manrique, destaca el fet que es “puguin fer junts iniciatives d’aquest tipus i tenir així un suport a les tasques administratives”. “Per aquí han passat ja tres alumnes amb un resultat satisfactori”, afegeix.

Setmanalment, la Fundació Maresme fa el seguiment dels seus alumnes en pràctiques i també al suport natural que aquests tenen a les empreses. La Mari Ángeles Cerdà, que ha estat durant un mes a l’institut Puig i Cadafalch, assegura que s’ha sentit “molt a gust” amb la seva feina i que feia “una mica de tot” i on no ha tingut cap problema amb els alumnes. Cerdà explica com ella va fer el curs a la Fundació Maresme i ara, tindrà una feina a Argentona: “em fa molta il·lusió treballar i tenir el meu primer sou”. Gaspar Galobart, secretari de l’IES Puig i Cadafalch, ha explicat que Cerdà era “el primer cop que teníem algú aquí”. “És molt positiu poder dir en aquests casos que la feina l’ha realitzat amb total normalitat”, afegeix Galobart. El secretari de l’institut assegura també que “els contactes amb la Fundació per realitzar aquestes pràctiques són adequats al centre, que dediquem els cicles formatius bàsicament ala família dels serveis sociosanitaris”. Ara, gràcies a l’aportació de l’Obra Social La Caixa, la Fundació Maresme podrà continuar oferint aquests cursos de formació i les pràctiques amb les empreses fins després de l’estiu.

Etiquetes: