Junts per Mataró reclama una solució de ciutat que desfaci l'embolic pel jaciment de Ca la Madrona trobat on s'ha d'ubicar el futur Parc de l'Economia Circular. El grup municipal juntaire ha emès un comunicat en el que retreu el camí que ha pres l'assumpte els darrers mesos i defensa la seva alternativa que descriuen com "treballar per facilitar la vida dels conciutadans, fer que les coses succeeixin i posar la ciutat per davant de tot". Interpreta el resultat de les darreres municipals com un mandat aplicable en aquest cas, que passa per "treballar en pactes de ciutat amb una visió de futur per transformar la realitat que la situació actual exigeix".
El punt de vista de Junts per Mataró no es redueix a triar entre l'edifici i el jaciment. Consideren que "el primer error significatiu ha estat contraposar el projecte del Parc de l'Economia Circular Mataró-Maresme amb les restes arqueològiques trobades". Per a ells, cal buscar l'encaix i la compatibilitat necessàries. De fet són molt crítics amb el "degoteig d’opinions i manifestacions contradictòries, agrupacions d’entitats, naixement inclòs, projecte empresarial en marxa i un govern municipal poc transparent, actuant tard, poc hàbil i amb menys cintura, tot plegat amb l’ombra fatalista de Can Fàbregas planant de fons, mentre tothom es posa en boca l’interès de la ciutat".
El Parc és necessari però s'ha de fer compatible
La construcció del Mataró Circular és vista com una evolució necessària per a la ciutat, un pas cap a un desenvolupament sostenible que incorpori qualitat, sostenibilitat ambiental, prosperitat econòmica, i igualtat social. Argumenten que el Parc de l'Economia Circular és un projecte crucial que no pot perdre Mataró. Alhora, destaquen la importància de donar rellevància al jaciment de Ca la Madrona, amb la necessitat d'esperar els resultats de les anàlisis dels materials i la interpretació del jaciment per part d'experts.
Des del primer dia, i davant del desacord, Junts ha buscat evitar alineacions i ha impulsat el consens entre les parts, entenent que el projecte d'economia circular ha de continuar i que la riquesa cultural no pot ser un obstacle. Per a ells, una troballa arqueològica és un valor afegit, no una desavantatge. Així, han exercit el paper d'interlocutors entre totes les parts per trobar un equilibri possible entre la continuïtat del parc i l'existència del jaciment a Mataró.
Junts per Mataró destaca la manca de diàleg entre les dues parts i adverteix que enfrontar postures no portarà a solucions. Consideren que "determinar l'origen i datar l'antiguitat és el primer pas, i escoltar els tècnics experts en arqueologia és de sentit comú" i asseguren que "no comparteixen les denúncies de l'ADEPAC contra el projecte del Parc de l'Economia Circular ni l'actitud catastrofista del govern".En conclusió, Junts per Mataró es manté a disposició de totes les parts per arribar al consens que la ciutat necessita.