La presidenta de l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola, Meritxell Pérez, i la regidora de Joventut i Dona, Ana Barrera

S.F.

L'acord entre Xerinola i l'Ajuntament tanca la polèmica pel Casal de Joves

L'administració es compromet a aportar 47.000 euros i a donar suport amb un tècnic, recursos humans i infraestructura per poder fer les activitats

 L'Ajuntament de Mataró i l’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola han signat el conveni anual que regula la subvenció i el funcionament de l’Espai Jove. D’aquesta manera es acaba la tensió entre el Casal i l’Ajuntament, després del polèmic tancament cautelar del casal el passat 24 d’abril, després d’una actuació policial contra el consum i tràfic de drogues. Arran d’aquest conflicte, l’entitat encarregada de la gestió del Casal va decidir suspendre la seva activitat fins reunir-se amb el consistori. Després d’aquesta reunió, la presidenta de l’Associació, Meritxell Pérez, i la regidora de joventut, Ana Barrera, han signat un nou acord en el qual l’administració es compromet a aportar 47.000 euros. La regidora ha destacat com a novetats el fet de donar també un suport tècnic i recursos humans, així com infraestructura a l’Associació perquè pugui desenvolupar plenament les activitats programades. “Tindrem més presència en l’espai de joves i un enllaç directe amb el Casal”, ha explicat Barrera referent a la plaça del tècnic.

Barrera creu que aquest conveni servirà per millorar “la col·laboració, la coordinació i les relacions”. Unes relacions que la regidora ha qualificat de “difícils”. “És normal, quan gestiones un espai pels altres tothom té la seva manera de treballar”, ha afegit, tot i que ha assegurat que després de la polèmica “la situació surt reforçada i està igual o millor que abans”. Barrera ha volgut remarcar que des de l’Ajuntament “mai s’ha actuat en contra de l’entitat” i que “no s’ha dubtat ni un instant del treball que realitzen”. Per això, la regidora ha volgut treure pes a la signatura del conveni: “és una acció que fem des de fa vuit anys de manera anual”.

En virtut d’aquest acord, Xerinola es compromet a destinar la subvenció rebuda a la realització d’un espai jove per a majors de 12 anys durant tot l’any excepte el mes d’agost. L’objectiu de l’espai jove seran de transformar el temps de lleure dels joves, col·laborar amb els serveis municipals que afavoreixin els processos de socialització, treballar l’autonomia personal i l’esperit crític, detectar possibles situacions de risc social i laboral per poder-les derivar al Servei de Benestar Social i a l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró i transformar l’espai jove en un referent lúdic, educatiu i cultural per als joves de Cerdanyola. L’acord també contempla la instal·lació d’un punt d’informació descentralitzat i que es realitzi un treball en xarxa amb les entitats del barri.

Etiquetes: