E. Castarnado

L'Ajuntament aposta pel turisme per potenciar l'activitat econòmica

Més de vuitanta persones han assistit avui a la jornada dedicada al turisme que ha organitzat l'IMPEM

Convertir Mataró en un destí turístic a Catalunya. Aquest és l'objectiu que ha englobat avui la jornada dedicada al turisme, que ha organitzat l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) a l'Hotel Ciutat de Mataró. La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, ha reconegut que fins ara el turisme no havia estat una "prioritat" del consistori, però que la diversificació econòmica i crisi del tèxtil conviden a pujar al tren del sector turístic: "L'Ajuntament ha volgut comunicar així l'aposta decidida que, per fi, fa pel turisme". Al final del dia, més d'una vuitantena de persones havien assistit als actes.

L'alcalde Joan Antoni Baron ha estat l'encarregat de presentar aquesta aposta municipal explicant el concepte Mataró, ciutat mediterrània, un espai urbà "amable i atractiu, tant per rebre visitants com per viure-hi i treballar. "Volem crear més activitat econòmica, més riquesa i començar a exercir l'orgull de ciutat", ha afirmat Romero, fent referència a la necessitat de creure en Mataró i en les seves possibilitats. "Si no ens agafem a aquesta oportunitat que ens ofereix el turisme no arribarem enlloc", ha afegit.

El projecte turístic de l'Ajuntament té quatre eixos de treball: el mar i la natura, la tecnologia, la cultura i l'esport, i el comerç. Aquestes quatre línies de treball tenen com a punt de partida el Pla de Promoció de la Ciutat i s'aniran desenvolupant properament. Una primera mostra ja ha estat la Ruta del Mar, com ha destacat Romero, però també tenen gran importància els treballs que s'estan realitzant a la franja marítima, en el tram que va de la Ronda Barceló fins al Rengle. Però els resultats d'aquestes actuacions no es podran veure a curt termini, és per això que el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona i regidor de l'Ajuntament, Esteve Terradas, ha demanat "paciència i credibilitat" als hostelers.

Tres exemples a tenir en compte
Al llarg de la tarda, els assistents a aquesta jornada pel turisme han pogut conèixer les experiències de tres localitats que fa temps van apostar pel sector turístic: Barcelona, Sitges i Sant Sebastià. Mentre que el comerç és el principal motor turístic a la capital catalana, Sitges es basa sobretot en l'oferta cultural i el turisme blau. Al seu torn, Donosti té com a principal atractiu la gastronomia. "És molt important potenciar la singularitat, la gastronomia pròpia de cada ciutat", ha explicat el ponent Manu Narváez, director del Centre d'Atracció i Turisme de l'Ajuntament donostiarra. Entre d'altres, un dels consells que ha donat als hostelers mataronins ha estat el de "responsabilitat social": "S'ha de potenciar els hostelers que el seu negoci va més enllà dels propis beneficis, i que la seva innovació i millora repercuteix positivament en la comunitat".

Etiquetes: