El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, i l'alcalde Joan Antoni Barón han signat aquesta tarda un conveni per al desenvolupament del Projecte d'Intervenció integral en el barri de Cerdanyola. Aquest acord ha de servir per a convertir en millores tangibles per a Cerdanyola les ajudes que la Generalitat de Catalunya va decidir atorgar a aquesta zona de la ciutat a través de la Llei de millora de barris, i que representaran una injecció de 3,5 milions d'euros en quatre anys (que afegits a la inversió de l'ajuntament sumaran un total de mes de 7 milions d'euros).
El passat mes d'octubre l'ajuntament va començar les obres de reurbanització de l'avinguda de Josep Puig i Cadafalch, la primera actuació que s'està duent a terme dins d'aquest projecte d'intervenció integral al barri, que té com a principals objectius millorar la mobilitat dels vianants i crear nous espais públics i equipaments. El pla preveu tant actuacions d'intervenció física en el territori com programes per a la millora social, urbanística i econòmica de la zona.
Una intervenció integral
Després de la signatura del conveni, celebrada al Centre Cívic de Cerdanyola, Joaquim Nadal ha destacat que el projecte de treball al barri de Cerdanyola s'ha de basar en una intervenció integral que afecti els espais públics, la urbanització dels carrers, els serveis comuns dels edificis, la creació de centres bressols i tot el què faci falta perquè el barri presenti totes les condicions necessàries per a poder aplicar-hi amb garanties polítiques per a les persones que permetin treballar per la cohesió social. Segons el conseller, és vital que des de la inversió pública, i arrossegant també a la privada, es garanteixi que les persones es trobin segures, amb una feina estable, amb possibilitats d'oci i lleure i amb accés a un model sanitari consolidat. Per últim, Nadal ha reconegut que la signatura del conveni d'avui és tan sols un acte simbòlic, ja que ara ve la feina més complicada, que és la de tirar endavant tots els projectes previstos, i ha destacat el consens de tots els grups municipals de Mataró en l'acceptació de les ajudes per a Cerdanyola, una qüestió bàsica per garantir la continuïtat d'aquest tipus de projectes.
Joan Antoni Baron ha destacat que l'acte de signatura d'aquest conveni és un moment molt satisfactori com a alcalde i que l'adjudicació d'aquestes ajudes permetran rehabilitar el barri molt més ràpidament. Baron ha explicat que Cerdanyola, des del seu naixement als anys 50 producte de la gran onada migratòria que va arribar a Catalunya s'ha anat guanyant a pols tot el que té. A més, ha recordat, com en altres ocasions, que l'objectiu del consistori municipal és que tot Mataró sigui Mataró, és a dir, que no hi hagi barris de primera ni de segona, i que la capital del Maresme creixi de manera harmoniosa tant en els nous barris com en la ciutat consolidada. "El fet que la Generalitat i l'Ajuntament estiguem treballant conjuntament dona més sentit a la nostra feina", ha afegit. Per la seva banda, La Presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Quitèria Guirao, ha enumerat els objectius del pla: avançar en la construcció de nous equipaments, impulsar la convivència, millorar l'espai públic i facilitar-ne la mobilitat i l'accesibilitat, rehabilitar el parc d'habitatges i enfortir l'element educatiu com a pilar bàsic de la transformació del barri; respecte a aquest últim punt, es preveu la construcció de dues noves escoles bressol a la zona.