capgros.com

L'Ajuntament oferirà cursets gratuïts de noves tecnologies

La voluntat és apropar aquests nous estris als ciutadans i evitar l'anomenada 'fractura digital'

La presidenta de l'Àrea de Relacions Institucionals i Econòmiques i del TecnoCampusMataró, Pilar González, el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, Antoni Civit, han presentat aquest matí el programa de tallers gratuïts de formació sobre l'ús de les noves tecnologies. Es tracta d'una nova iniciativa emmarcada en el projecte TecnoCampusMataró que implica tres departaments de l'Ajuntament –IME, IMPEM i Tecnocampus– amb l'objectiu d'intentar evitar la possible factura digital -la bretxa entre els que saben i els que no usar les noves tecnologies-. Aquesta voluntat ha estat reiterada per Pilar González: "En aquesta època de grans canvis tecnològics ens preocupa que es pugui crear una nova exclusió social en aquest tema".

El programa, titulat Posa't al dia, que comptarà amb 400 tallers gratuïts i 900 hores lectives per a totes les edats, s'espera que serveixi per formar unes 3.000 persones, especialment aquelles que tenen menys accés a aquests tipus de tecnologies: les dones, els immigrants, els aturats i la gent gran. També van dirigits a aquells ciutadans i ciutadanes que volen ampliar els seus coneixements sobre els darrers avenços com la tecnologia sense fils o Wifi, el programari lliure i gratuït, les darreres aplicacions per a mòbils o la creació de pàgines web. O també per a aquells que volen aprendre com funciona la seva càmera digital, els retocs fotogràfics, el DVD, el vídeo o el sistema d'àudio MP3.

Els 29 tallers de formació els impartiran els que han estat alumnes de la Tecnoescola de l'IMPEM, l'escola de formació tecnològica creada l'any passat per l'IMPEM i el TecnoCampusMataró i destinada a formar professionals per facilitar la seva inserció laboral en el sector de les noves tecnologies. 32 d'aquests professionals conjuntament amb els de les empreses col·laboradores impartiran els tallers tecnològics a Mataró.

Dels 29 tallers gratuïts de què consta aquest programa n'hi ha de dos tipus: els d'iniciació (14) i els específics (15). Els tallers d'iniciació van dirigits a persones que vulguin tenir un primer contacte amb les eines tecnològiques més utilitzades. Són tallers de dues hores i que s'imparteixen setmanalment. Perdre la por a l'ordinador, saber com funciona Internet o el correu electrònic i fer les gestions administratives a través de la xarxa en són alguns exemples.

D'altra banda, els tallers específics s'imparteixen mensualment, tenen una durada de tres hores i van dirigits a persones que vulguin ampliar els seus coneixements en les diferents aplicacions tecnològiques existents en el mercat actual. El programari lliure gratuït, la creació de pàgines web i el retoc fotogràfic, la connectivitat sense fils, la domòtica, l'edició de vídeo digital o els nous aparells electrònics d'ús quotidià també en són d'altres exemples.

En els tallers participaran els principals col·laboradors tecnològics del TecnoCampusMataró que aprofitaran els seus coneixements en diversos àmbits de les TIC (programari lliure, mòbils, PDA, DVD, fotografia i vídeo o WIFI) per posar-los a disposició dels ciutadans. Entre ells, destaquen Sony, Vodafone, el Grup de Periodistes Digitals, l'Asociación de Soporte al Software Libre, Mataró Wireless, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) o la Wapaa Mobile Entertainment Software.

Els tallers es faran al Sidral (Casal de Joventut) de maig a desembre de 2004, llevat del mes d'agost. Els horaris són de dilluns a dissabte de les 10 a les 14 hores i de dilluns a divendres de les 16 a les 21 hores i s'hi poden inscriure totes aquelles persones que vulguin tenir coneixements bàsics o avançats en matèria TIC. Les inscripcions es poden formalitzar a través del Telèfon d'Atenció Ciutadana 010 o del web www.tecnocampus.com/cursos.

Etiquetes: