El projecte Mataró Marítim és una proposta “diferent” que mira “al futur amb garanties i seguretat” i que pot ajudar a la ciutat a “generar benestar i projecció econòmica”. Així ho creu l’alcalde de Castelló, el popular Albert Fabra, que ahir dimarts, dia 23, va visitar Mataró per conèixer els detalls del projecte de la mà del cap del grup municipal del PPC, Pau Mojedano. Fabra es va interessar en aquest projecte que té alguns punts en comú amb les actuacions que s’han dut a terme des de l’Ajuntament de Castelló per tal de dinamitzat i posicionar el municipi aprofitant l’important pes econòmic que té la indústria de la ceràmica i, també, la seva projecció marítima. “Castelló té moltes similituds amb Mataró pel que fa a l’atracció del mar”, va explica Fabra, que creu que ara els dos municipis “tenen l’oportunitat de generar una nova economia i buscat tot allò que ens pugui diferenciar de la resta”.
De visita al Port de Mataró, Fabra va explicar que la situació pel que fa a l’atur i a les taxes d’immigració de Castelló és similar a la de Mataró. El popular va defensar que en el context de dificultat econòmica com l’actual “s’ha de ser més enginyós, responsabilitzar-se de la situació i intentar redescobrir totes les possibilitats dels nostres municipis, però no amb polítiques passades, ràncies o casposes, sinó generant una nova ambició des de noves opcions, possibilitats o alternatives”. En aquest sentit, el cap del grup popular Pau Mojedano, va lamentar que en el cas de Mataró “no trobem en el govern la capacitat d’articular un discurs ni tampoc un lideratge integrador per portar la ciutat a algun lloc”. Per Mojedano, la feina d’Alberto Fabra al capdavant del govern local de Castelló és, en canvi, una “referència” i un exemple de com es pot “liderar un projecte integrador i amb visió de futur”.
Fabra va explicar que el pla estratègic que s’ha realitzat a Castelló consta de diverses línies, una de les quals posa èmfasi en la promoció turística de la ciutat. En aquest sentit, va explicar aquest any serà el primer que rebran un creuer. A més, Castelló també vol convertir-se “en la capital de la ceràmica”. D’altra banda, també tenen en projecte convertir la zona litoral en una “gran ciutat de les llengües”, així com es potenciarà la universitat.