Abraçades, cridòria i molta alegria. La satisfacció de l'associació de veïns de Rocafonda ahir, després de conèixer la notícia de l'obtenció dels ajuts de la Llei de Barris, era més que evident. "Ens fa molta il·lusió perquè fa molts anys que hi treballem, va declarar la secretària de l'entitat, Maria Majó qui, tot i lamentar el retard dels ajuts, va reconèixer que el projecte presentat "s'ha treballat més i ha estat més consensuat". Segons Majó, dels ajuts a Rocafonda se'n podrà beneficiar tot Mataró ja que, al seu entendre, alguns dels problemes del barri ho són també de ciutat. "Mentre la ciutat no sigui més acollidora i diversa, sempre hi haurà barris amb risc de marginar-se i convertir-se en ghettos", va explicar, reclamant un "canvi de mentalitat de molta gent de la ciutat que veu Rocafonda com un barri perifèric". Per això, Majó també adverteix que les actuacions al barri no es poden limitar únicament "als equipaments i les pedres". "Si no canviem la forma de viure al barri i la seva forma de relacionar-se amb la ciutat, malaguanyats diners", va afegir.
L'associació va voler gaudir ahir de l'alegria per l'obtenció dels ajuts i deixar per més endavant l'anàlisi del projecte de millora del barri. La Generalitat ha rebaixat el projecte inicial de vint milions fins als 13, i ha concedit el 50% dels diners necessaris per finançar-lo, 6,9 milions d'euros. "Haurem de valorar amb l'ajuntament quines són les propostes que no s'han inclòs", reconeix Majó, que recorda que les principals prioritats al barri tenen a veure amb l'habitatge, la densitat de població, la manca d'equipaments i la convivència i la cohesió social.
Majó també va aprofitar ahir per agrair la feina realitzada per l'anterior govern municipal i especialment per regidor Oriol Batista, que en la passada legislatura va ser president del Pla Integral de Rocafonda.