L'atur a la comarca s'està feminitzant cada vegada més. Els primers anys de la crisi econòmica, l'atur femení va anar creixent fins superar el masculí. Actualment, de les 25.202 persones inscrites com a demandants de feina, 14.370 són dones, el 57% del total. Si bé la recuperació de l'ocupació és general en ambdós sexes, va a un ritme més lent entre les dones. El mes de juny ha reforçat la tendència detectada els darrers mesos de manera que mentre el descens de l'atur entre els homes ha estat del 5,18%, el percentatge es redueix al 2,87% entre les dones. Aquestes distàncies també són evidents en la comparativa interanual. La reducció percentual de la desocupació en el col·lectiu masculí és del 16,37% i del 9,69 en el femení.
Al mes de juny el descens de l'atur entre els homes ha estat del 5,18%, el percentatge es redueix al 2,87% entre les dones
Un total de 1.017 maresmencs i maresmenques han abandonat la llista de demandants de feina a les oficines d'ocupació. Aquesta xifra representa un descens del 3,88% respecte al mes anterior i d'un 12,68% en comparació amb el mateix període de 2016. Encara hi ha però, 25.202 persones registrades com a aturades. La reducció de l'atur registrat durant el mes de juny ha estat generalitzada en tots els sectors econòmics i tots els grups d'edat. També s'ha estès per la majoria dels municipis. Només hi ha 3 que han comptabilitzar un lleuger increment en la desocupació. Es tracta de Montgat, amb 2 persones més a l'atur; i Òrrius i Sant Vicenç de Montalt que han sumat, cadascun d'ells, 1 persona sense feina. Arenys de Mar, per la seva banda, no ha registrat cap variació.
Reducció en els joves
El sector serveis, el que aplega el major nombre de persones sense feina (el 66,3% del total) és el que percentualment ha tingut un descens més destacat (el 4,58%). Quant als grups d'edat, són els més joves els que, percentualment, han experimentat reduccions més importants.