La comarca del Maresme va tancar el mes de febrer passat amb una taxa d’atur del 13,18%, lleugerament superior a la de la província de Barcelona (el 12,34%) i per sobre també de la mitjana catalana (el 12,23%), segons es despren de les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme del Consell Comarcal. En total, 1.262 persones van perdre la seva feina i al febrer, el nombre d’aturats a la comarca era de 29.822 persones. L’augment de l’atur afecta per igual als grans sectors productius exceptuant el de l’agricultura, que és l’únic que registra un descens del nombre d’aturats del 2,03%. Una altra dada que es constata és que continua pujant l’atur masculí per davant del femení, tal i com està passant des del passat mes de desembre.
Observant les dades per municipis, n'hi ha set que tenen una taxa d'atur superior a la mitjana de la comarca. Es tracta de Pineda de Mar (17,97%), Tordera (16,78%), Malgrat de Mar (16,24%), Mataró (16,14%), Palafolls (15,12%), Calella (14,52%) i Canet de Mar (13,19%).
Les dades referents al mes de febrer s’han obtingut a partir de la nova metodologia que aplica la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local (XODEL), a la qual pertany l’observatori del Consell Comarcal. Aquesta nova metodologia que permet obtenir una taxa d'atur més propera a la realitat, ja que projecta a nivell local i comarcal la Taxa d'activitat de l'Enquesta de Població Activa (EPA), que és la font de referència per mesurar l'activitat i l'atur a escala provincial, de comunitat autònoma o d'àmbit estatal. Aquesta taxa es relaciona amb les darreres dades de població que a principis d'any publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE).